Բաղադրիչներ
1 կգ հորթի մսին (շատ համեղ կստացվի, եթե 200 գրամը լինի խոզի յուղոտ միս և 200 գրամ գառի միս)
1 կգ գ խաղողի տերև,
50 գ բրինձ,
200 գ գլուխ սոխ,
500 գ մածուն,
20 գ սխտոր (կամ 1 գ դարչին, 10 գ շաքար),
աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի
1 կգ հորթի մսին (շատ համեղ կստացվի, եթե 200 գրամը լինի խոզի յուղոտ միս և 200 գրամ գառի միս)
1 կգ գ խաղողի տերև,
50 գ բրինձ,
200 գ գլուխ սոխ,
500 գ մածուն,
20 գ սխտոր (կամ 1 գ դարչին, 10 գ շաքար),
աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի
Պարաստման եղանակը
խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:
Պատրաստեք խճողակը․
Միսը (խոզ,գառ և հորթ) աղալ: Սոխը, կանաչին մաքրել, լվանալ, մսաղացով անցկացնել: Աղ, սև և կարմիր պղպեղ ցանել մսին, ավելացնել աղացած սոխն ու կանաչին, խառնել: Բրինձը մաքրել, լվանալ, ավելացնել խճողակին:
Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից: Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն:
Բաղադարտոմսը վերցված է ՝ xohanoc.am - ից