Սխտորը օգտակար է սիրտ-անոթային համակարգի համար, իջեցնում է քաղցկեղածին հարուցիչների ակտիվությունը, օրգանիզմից հեռացնում է վատ խոլեստերինը, կանխարգելում է թրոմբների առաջացումը, նպաստում է զարկերակային ճնշման իջեցմանը, ինչի շնորհիվ համարվում է լավագույն հիպոտենզիվ հատկություն ունեցող մթերքներից մեկը։

 Այն ունի հակաբիոտիկ, հակավարակային, ջերմիջեցնող և օրգանիզմի դիմադրողականությունը բարձրացնող հատկություններ:

 

 

Արյան բարձր ճնշում ունենալու պահին անմիջապես կերեք մեկ ատամիկ մաքրած սխտոր, և առավելագույնը 10-15 րոպեի ընթացքում այն կկարգավորվի: Արյան բարձր ճնշում ունեցողներին խորհուրդ է տրվում մշտապես իրենց ձեռքի տակ ունենալ մաքրած սխտորի մի քանի ատամիկներ (ցելոֆանե փոքրի տոպրակի մեջ պահեք): Անհրաժեշտության դեպքում՝ անմիջապես ծամեք այն: Փորձված և շատ արդյունավետ միջոց է:

loading...