Իմբիրը (կոճապղպեղ) շատ հայտնի բաղադրիչ է ասիական խոհանոցում: Սակայն, բացի դա այն օժտված է բուժական հատկություններով, որոնք գնահատվել ու կիրառվել են հարյուրավոր տարիներ շարունակ:

Իմբիրի կիրառումը կարող է շատ օգտակար լինել ձեր օրգանիզմի համար: Այն՝

 

Բուժական նպատակներով ամենաշատը կիրառվում են իմբիրի արմատները, քանի որ դրանք ավելի սննդարար են և հարուստ են օգտակար հատկություններով: Այն կարող եք օգտագործել չորացրած, փոշենման, թարմ, որպես յուղ և հյութ:  Այս հոդվածում մենք ձեզ կպատմենք, թե ինչու է հարկավոր օգտագործել իմբիր ամեն օր:

Համաձայն վերջին հետազոտությունների, որ անցկացվել են Ջորջիայի համալսարանում, իմբիրի ամենօրյա օգտագործումը թեթևացնում է մկանային ցավերը 25%-ով:  Բացի այդ այս հրաշք արմատները կոգնեն ձեզ դաշտանային ցավերի ժամանակ:

Բրիտանացի գիտնականները անցկացրել են 45-օրյա հետազոտույուններ, որում մասնակցում էին 80-ից ավելի հիվանդներ խոլեստերինի բարձր մակարդակով: Նրանք ամեն օր ընդունել են 3 գրամ աղացած իմբիր: Հետազոտության արդյունքներն ուղղակի ապշեցնող են եղել:  Բոլոր փորձարկում անցնողների խոլեստերինի մակարդակը նորմային համաատասխան էր:

Այս բազմամյա բույսը պարունակում է ֆենոլային միացություններ, որոնք լիովին հեռացնում են աղեստամոքսային տրակտի գրգռվածությունը:

Այս առիթով անցկացվել է հետազոտություն, որին մասնակցել են 24 առողջ մարդիկ: Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ օրական ուտելուց առաջ 1-2 գրամ իմբիրի փոշի օգտագործելու դեպքում նվազում է ստամոքսային խանգարումները 50 %-ով:

Օստեոարթրոզը բավականին տարածված հիվանդություն է, որն առաջացնում է ցավ հոդերում:  Վերջերս անցկացրել են հետազոտություն 247 մարդու մասնակցությամբ, ովքեր տառապում են ծնկային հոդերի օստեոխոնդրոզով: Արդյունքները ցույց են տվել, որ իմբիրի արմատ օգտագործող հիվանդների մոտ ցավն ավելի նվազ է եղել և ավելի քիչ դեղամիջոցների անհրաժեշտություն է եղել:

Համաձայն վերջին հետազոտությունների՝ իմբիրի արմատը պարունակում է կենսաբանական ակտիվ կոմպոնենտներ և հակաօքսիդանտներ: Այն օժտված է հզոր հակաբորբոքային հատկություններով: Փորձը, որին մասնակցել են 60 միջին հասակի կանայք, ցույց է տվել, որ իմբիրը նպաստում է աշխատողների հիշողության լավացմանը:

Իմբիրի թեյը կամ հենց հում վիճակում իմբիրի օգտագործումը արդյունավետորենվերացնում է սրտխառնոցը՝ հատկապես հղիության ընթացքում, ինչպես նաև առավոտյան սրտխառնոցի դեպքում: 12հետազոտությունների տվյալների համաձայն, որին մասնակցել են 1278 հղի կանայք, 1-1,5 գրամ հում իմբիրի օգտագործումը նշանակալիորեն վերացրել է սրտխառնոցը:

 

Արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակը սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման հիմնական ֆակտորներից է: Վերջին ուսումնասիրությունները, որին մասնակցել էին 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետով հիվանդներ, ցույց տվեցին, որ օրական 2 գրամ աղացած իմբիրը, նվազեցնում էարյան մեջ շաքարի մակարդակը և սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը՝ նվազագույնը 10%-ով:

Իմբիրի արմատները պարունակում են մի տարր, որը կոչվում է գիգերոլ: Այն դարձել է մի շարք հետազոտությունների առարկա, որտեղ ցույց են տվել, որ ամեն օր 2 գրամ իմբիրի էքստրակտ օգտագործելու դեպքում նվազում են աղիների բորբոքային պրոցեսները:

Այժմ դուք գիտեք , որքան օգտակար հատկություններով է օժտված իմբիրի հրաշք արմատները և նրա կողքով այլևս լուռ չեք անցնի: Անպայման կիսվեք այս տեղեկատվությամբ ընկերների հետ, թող նրանք նույնպես իմանան ինչպես խնայել գումարը՝ ավելորդ դեղամիջոցներ չգնելով: