Ոչ վաղ ժամանակներում Ճապոնիայում կատարած հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մոշի տերևները պարունակում են 22 անգամ ավելի շատ կալցիում, քան կաթը։ Սա հրաշալի նորություն է նրանց համար, ովքեր ունեն լակտոզ (կաթնաշաքար)։

 

Բացի դա, մոշի տերևները ունեն բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։

Մոշի տերևները հարուստ են С վիտամինով,  որն էլ հրաշալի դրական ազդեցություն է ունենում ոսկորների, ատամների և արյունատար անոթների վրա։
Բացի դա, մոշը ամրացնում է իմունիտետը։ Այն հրաշալի օգնում է բուժել ֆարինգիտը, տոնզիլիտը, բրոնխիտը և այլն։

Ինչպես նաև այս հատապտուղը նվազեցնում է մազաթափությունը, դանդաղեցնում է ճաղատությունը, ազատում է լուծից։

Սա նաև լավ միջոց է գլխացավերի, անքնության, միգրենի և դեպրեսիայի դեմ։

Մոշի տերևները նաև կարող են կարգավորել՝ խոլեստերինի մակարդակը, աղիքների աշխատանքը։ Այն նաև կանխում է դիաբետը, հիպերտոնիան և պայքարում է ճարպակալման դեմ։

Ինչպե՞ս պատրաստել այպիսի թեյ։

Ձեզ հարկավոր է՝

 

Այն պատրաստելը շատ հեշտ է

Առաջին հերթին եռացրեք ջուրը։ Երբ ջուրը եռա, հեռացրեք կրակի վրայից և անմիջապես ավելացրեք մոշ։ Թողեք, որ ըմպելիքը սառի։

Երբ թեյը սառի, կարող եք խմել, սակայն առանց շաքարի փոխարինիչի։

Թեյը պահպանեք սառնարանում կամ թերմոսի մեջ՝ 1 օրից ոչ ավել։ Թեյի թարմությունը շատ կարևոր է։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Հայ Ինֆո

loading...