Շատ մարդկանց դուր չի գալիս սխտորի ուժեղ համը։ Եվ դա այդպես է, քանի որ սխտորի համը այդքան էլ հաճելի չէ։ Սակայն այս սխտորի միջոցը չունի այդ խնդիրը։ Շնորհիվ այս գործընթացների այն ստանում է հաճելի համ։

Այսպիսով, այս միջոցը համարվում է ամենալավ տարբերակներից մեկը նրանց համար, ովքեր ուզում են քաղել սխտորի օգտակար հատկությունները,  առանց որևէ վատ համ բերանում թողնելու։ Ինչպես գիտեք, սխտորի օգտակարությունը բավականին շատ է։ Սխտորը համարվում է հզոր բնական հակաբիոտիկ։

Այն հարոսւտ է վիտամին  B-ով և հակաօքսիդանտներով, հանքանյութերով ինչպիսիք են՝ ցինկը և սելենը։ Այդ իսկ պատճառով էլ այն համարվում է հրաշալի միջոց մրսածության և գրիպի դեմ։

Սխտորը կարգավորում է արյան ճնշումը և նվազեցնում արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, կանխելով աթերոսկլերոզը և սրտանոթային հիվանդությունները։

Ինչպես նաև սխտորը խթանում է ինսուլինի արտազատմանը ենթաստամոքսային գեղձում, նվազեցնում է գլյուկոզայի մակարդակը, համարվում է ուժեղ հակաօքսիդանտ, որն էլ նվազեցնում է սրտի կաթվածի և այլ սրտային հիվանդությունների հավանականությունը։

Այն նաև պայքարում է վիրուսների և բակտերիաներ դեմ, ամրացնում է իմունիտետը։

Բաղադրիչներ՝

  • 250 գրամ մաքրած սխտոր,
  • 150 մլ․ չոր սպիտակ գինի,
  • 150 մլ․ մաքուր ջուր,
  • 500 մլ․ խնձորի քացախ,
  • 2 դափնու տերևներ,
  • 1 ճաշի գդալ օրեգանո,
  • 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
  • 6 սև պղպեղի հատիկներ,
  • 1 ճաշի գդալ աղ։
  • Պատրաստումը՝

    Սկսեք գինուց, ջրից, ձիթապտղի յուղից, օրեգանոյից, աղից, դափնու տերևներից և պղպեղից։

    Տաքացրեք մինչև եռալը։ Ավելացրեք մաքրած սխտոր։ Տաքացրեք ևս 3 րոպե։

    Անջատեք կրակը և թողեք, որ այն սառչի։

    ՏԵղափոխեք այն լավ ստերիլիզացված ապակե տարայի մեջ։ Ավելացրեք խնձորի քացախ։

    Պահպանեք այն սառնարանում։

    5 օրից ըմպելիքը պատրաստ կլինի օգտագործման համար։

    Օգտագործեք 1-2 թեյի գդալ, օրվա մեջ 1-2 անգամ, որպեսզի բարձրացնեք իմունիտետը և ամրացնեք ձեր առողջությունը։

    Խորհուրդ է տրվում նաև օգտագործել որպես աղցանի համեմունք սոուսը պատրաստելու ժամանակ, ինչպես նաև տարբեր ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում։