Ձվի սպիտակուցն օգնում է կարգավորել բարձր արյան ճնշումը։
Ձվի սպիտակուցը կարգավորում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը և իջեցնում վատ խոլեստերինի մակարդակը։
Այսպիսով, ձվի սպիտակուցն օգտակար է առողջության համար,և այն խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել։
Արյան ճնշումն իջեցնելու համար ավելի համար է տաք վիճակում եփած ձու ուտելը։
Նախատեսվում են էլի հետազոտություններ՝ պարզելու համար, թե ձվի սպիտակուցն էլ ինչ ազդեցություն է ունենում մարդու օրգանիմի վրա։
Հնարավոր է, որ մոտ ապագայում սպիտակուցը դառնա ճնշման դեմ պայ-քարում լավագույն դեղամիջոցներից մեկը։
Բացի այդ, հիանալի է այն, որ ձվի սպիտակուցը բնական և տնտեսող տարբերակ է, որը չունի կողմնակի վնասակար ազդեցություն։