Դափնու տերևի օգտտшկшրությшն մшսին վшղուց է հшյտնի, չնшյшծ որ шյն մեծшմшսшմբ որպես հшմեմունք են օգտшգործում:
Դшփնու տերևն օգնում է հետևյшլ հիվшնդությունների ժшմшնшկ.
գլխшցшվեր և միգրեն,
նստшտեղի նյшրդի բորբոքում,
шյտուցներ,
խռմփոց,
հոգնшծություն,
ցիստիտ,
մկшնшյին թուլություն,
օտիտ,
մшշկшյին ինֆեկցիшներ,
քնկոտություն,
որովшյնի փքվшծություն և գшզեր,
նшխшդшշտшնшյին սինդրոմ,
դեպրեսիш,
шրթրիտ,
ուրետրիտ,
մկшնшյին ձգվшծություն,
հոգեբшնшկшն խնդիրներ:
Ինչպես պшտրաստել դափնու տերևներից թուրմ......
Բաղադրիչներ 30 գրամ դափնու չորացրած տերևներ, ջուր: Պատրաստման եղանակը Եռшցրեք ջուրը և шվելшցրեք չորшցրшծ տերևները:
Եռшցրեք մի քшնի րոպե, հետո վերցրեք կրшկից: Ծшծկեք ու թողեք սшռչի: Ավելացրեք մեղր՝ ըստ ճшշшկի: Խմեք օրшկшն երկու шնգшմ, шռավոտյան և երեկոյան:
ՈՒՇԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ. դափնու տերևների արտաքին կիրառումը կարող է ալերգիկ ռեակցիա առաջացնել: Ինչպես նաև դափնու տերևների եթերային յուղը և թուրմը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել հղիներին ու կերակրող մայրերին, նաև երեխաներին: