Սուրճի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացման վտանգը:
Բրիտանացի դիետոլոգ Ֆրենկի Ֆիլիպսը նշել է օրական սուրճի բաժակների օպտիմալ քանակությունը եւ պատմել է խմիչքի օգտակար հատկությունների մասին: Նրա խոսքը մեջբերում է Eat This պարբերականը, Not That!
Ֆիլիպսի կարծիքով ՝ օրական մեկ բաժակ սուրճի օպտիմալ քանակությունը չափահաս մարդու համար կազմում է երեքից հինգ բաժակ ։ Ընդ որում ՝ օրական կոֆեինի ընդհանուր սպառումը չպետք է գերազանցի 400 միլիգրամը ։ Դիետոլոգը հավելել է, որ այդ կանոնը չի տարածվում հղիների վրա ։
Մասնագետը պնդում է, որ սուրճի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների եւ երկրորդ տիպի դիաբետի զարգացման վտանգը: Բացի այդ, խմիչքը պարունակում է հակաբորբոքային ազդեցություն ունեցող հակաօքսիդանտներ։
"Սուրճի չափավոր օգտագործումը բարձրացնում է էներգիայի եւ առույգության մակարդակը, բարելավում է մարդու ճանաչողական ունակությունները եւ նպաստում է ուղեղի աշխատանքի բարելավմանը", - նշել է Ֆիլիպսը: Խմիչքը կարող է օգտակար լինել և նիհարել ցանկացողների համար, քանի որ սուրճն արագացնում է նյութափոխանակությունը ։ Այնուամենայնիվ, դիետոլոգը հիշեցնում է, որ կարեւոր է ճիշտ սուրճ խմել.դրա մեջ չպետք է ավելացնել շաքար, օշարակներ, ճարպային սերուցք եւ կաթ:
Ավելի վաղ ամերիկացի դիետոլոգներ Լորա Բուրակն ու Լորեն Մենաքերը նշել էին, թե ինչպես ճիշտ խմել սուրճը ՝ առանց վնասելու առողջությանն ու կազմվածքին: Մանագերի խոսքով ՝ սուրճին շաքար ավելացնելուց հրաժարվելը կարող է օգնել նիհարել հեշտությամբ ։