Դիետոլոգ Յուլիա Պոլովինսկայան "ՌԻԱ Նովոստի" - ին քաղցրավենիք է անվանել, որոնք ամենաանվտանգն են մարդու առողջության համար:
Մասնագետը խորհուրդ է տվել սննդի մեջ օգտագործել բնական քաղցրավենիք ՝ պաստիլ և մարմելադ ՝ առանց շաքարի ։ Ինչպես նշում է մեդիկը, մարդու օրգանիզմին գլյուկոզա է անհրաժեշտ, որը կարելի է ստանալ հատապտուղներից, մրգերից եւ չրերից: Սակայն նա ընդգծել է, որ խանութներում ներկայացված մթերքների ճնշող մեծամասնությունը պարունակում է ռաֆինացված շաքար, որը վնաս է հասցնում առողջությանը ։
"Շաքարը չճանաչված թմրանյութ է, որը կախվածություն է առաջացնում ։ Այն բարձրացնում է ինսուլինի մակարդակը արյան մեջ, որի արդյունքում օրգանիզմը հետաձգում է ճարպային պաշարները։ Ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են տառապում գիրությունից (յուրաքանչյուր երկրորդ չափահաս մարդ է մոլորակի) եւ շաքարախտից (յուրաքանչյուր տասներորդ). Իսկ շաքարախտից մահացությունը չորրորդ տեղում է աշխարհում", — նշել է փորձագետը ։
Ավելի վաղ "Ատլաս" կլինիկաների ցանցի բժիշկ - նյարդաբան Իգոր Մացոկինը հայտարարել էր, որ ավոկադոյի կեղեւում վտանգավոր թունավոր նյութ կա ՝ Պերսին: Նրա խոսքով ՝ դրա ամենամեծ խտությունը նկատվում է պտղի կորիզում ։ Այն չի հանգեցնում մարդու մահվան, ինչպես նաեւ առաջացնում է ուժեղ ալերգիկ ռեակցիա՝ եղնջացան։