Եկեք պատրաստենք խաչապուրի տան համար

Բաղադրությունը կեֆիր - 300 մլ;

աղ - թեյի գդալ;

շաքարավազ - թեյի գդալ;

ձու - 2 հատ;

փխրեցուցիչ - 10 գ;

բուսական յուղ - 3 ճաշի գդալ;

ալյուր - 450 գ;

Սուլուգունի - 300 գ.

Կեֆիրով ամանի մեջ լցնել աղն ու շաքարավազը, կոտրել մեկ ձուն և խառնել, մինչև ավազահատիկները լուծվեն։ Կեֆիրի մեջ լցնել փխրեցուցիչը, լցնել բուսայուղի մեջ և նորից խառնել։

Ալյուրը լցնել կեֆիրի մեջ և հունցել առաձգական և փափուկ խմոր։ Խմորը թողնում ենք ցելոֆանի մեջ 10 րոպե։ պանիրը քերիչով անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։

Ձուն կոտրել պանրի մեջ, ավելացնել աղ և խառնել։ Պանիրը բաժանել 4 հավասար մասերի։Խմորը բաժանել 4 հավասար մասերի և գնդիկներ կազմել։

Յուրաքանչյուր բուլկի գրտնակել և միջուկը դնել մեջտեղում:Թեթևակի հարթեցրեք; Չոր տապակի մեջ տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը, երկու կողմից, կափարիչի տակ:Եփելուց հետո խաչապուրին կարելի է յուղով յուղել։