Վերցնում ենք սամիթը՝ լվացված, չորացրած։ Կանաչիները չպետք է թաց լինեն։ Բանկերը պետք է չոր լինեն: Հանել ցողունները և լցնել բանկայի մեջ: Այն այդպես կմնա մինչև Ամանոր Սամիթը բարձրացնում է ախորժակը, լավացնում է նյութափոխանակությունն օրգանիզմում և նորմալացնում մարսողական համակարգը։
Օգտակար է անքնության, գազերի, հիպերտոնիայի, թթվային գաստրիտի, ցիստիտի և երիկամների այլ հիվանդությունների դեպքում, թեթևացնում է գլխացավը և ընդհանուր առմամբ բարենպաստ ազդեցություն ունի սրտի գործունեության վրա։
Բացի այդ, սամիթն ունի ուժեղ միզամուղ և խոլերետիկ ազդեցություն, օգտագործվում է դիետիկ սնուցման մեջ գիրության և լյարդի և լեղապարկի հիվանդությունների դեպքում, ինչպես նաև որպես կերակրող մայրերի կաթի արտազատման ուժեղացման միջոց:
Սամիթ կանաչեղենի թարմ եփած թուրմն ընդունվում է արյան ճնշումը իջեցնելու, աղիները հանգստացնելու և գլխացավերն ու դյուրագրգռությունը բուժելու համար: Սամիթի թուրմը բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, այն նշանակվում է նաև ուժեղ զկռտոցի և հազի դեպքում։ Սամիթն օգտագործվում է նաև կոսմետիկ նպատակներով՝ սամիթ կանաչիի թուրմը, որն օգտագործվում է լոսյոնների տեսքով, վերացնում է աչքերի շուրջ կարմրությունն ու բորբոքումը։