Բաղադրամասեր

1 կգ պոմիդորին՝ 200 գ քացախ,

200 գ ջուր,

40 գ աղ,

5 գ դարչին,

3 հատիկ սև պղպեղ,

5 հատիկ բուրավետ պղպեղ,

3 դափնու տերև

 

Պատրաստման եղանակը Թթվաջուր պատրաստելու համար գինու քացախը նոսրացնում են եռացրած և պաղեցրած ջրով, ավելացնում են աղ, շաքար, դարչին, մեխակ և այլ ամոքանք, եռացնում և պաղեցնում են։ 

 

Եթե 3 օրվա ընթացքում թթվաջուրը պղտորվի, ապա այդ ջուրը պետք է թափել, եռացնել պաղեցնել և նորից լցնել բանկայի մեջ։ Ոչ-մեծ պոմիդորները լվանալ, բանկայում դարսել և վրան թթվաջուր լցնել: