Օշարակի բաղադրատոմս՝

Բաղադրություն.

400 դեղին խատուտիկի ծաղիկ (Դանդելիոն)

4 կտրատած կիտրոն

4 կտրատած նարինջ

3 լիտր ջուր

Բաղադրիչները ավելացնել ջրի մեջ և թողնել 24 ժամ։ Այնուհետեւ ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ եւ եռացնել։ Երբ խառնուրդը թանձրանա, հանեք կրակից և լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Օգտագործեք սովորական մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար:

Թեյի բաղադրատոմս. Դանդելիոնի թեյը պատրաստվում է չոր, մանր կտրատած և խառը դանդելիոնի տերևներից: Վերցրեք կես թեյի գդալ խառնուրդը և ավելացրեք մեկ բաժակ ջրի մեջ՝ թեյ պատրաստելու համար։

Կարող եք նաև 60 գրամ այս խառնուրդը խառնել 30 գրամ չոր խատուտիկի արմատների հետ։ Խառնուրդը ավելացրեք 2,5 մլ ջրի մեջ և մի քիչ աղ։ Եռացնել և եփել 20 րոպե։ Այնուհետև քամել և խմել օրական երեք անգամ մեկ բաժակ։