Աշնան գալուստով, երբ սկսվում է խնձոր հավաքելը, արժե ուշադրություն դարձնել շառլոտ պատրաստելու տարբեր բաղադրատոմսերին։ Հյութալի մրգերով այս նուրբ կարկանդակն համարվում է աշնանային լավագույն աղանդերից մեկը, որն ունակ է ջերմության զգացում հաղորդել։ Առաջարկում ենք կրեմով շառլոտ պատրաստելու զարմանալի բաղադրատոմս։ Ուտեստի այս տարբերակը իսկական հայտնագործություն կլինի ձեր խոհարարական հավաքածուում և անպայման կուրախացնի բոլոր նրանց, ովքեր սիրում են օրիգինալ և համեղ աղանդեր։
Բաղադրությունը:
- 5 հասած խնձոր;
- 400 գրամ ալյուր;
- 400 գրամ շաքարավազ;
- 500 մլ սերուցք;
- 150 գրամ կարագ;
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր;
- 2 հավի ձու;
- 40 գրամ եգիպտացորենի օսլա:
բաղադրատոմս.
Սկսենք պատրաստել խնձորները՝ կեղևազատել, միջուկը կտրատել։ Առանձին ամանի մեջ միացրեք 140 գրամ կարագը, թթվասերը, մեկ հավի ձուն, 300 գրամ ալյուրը և 300 գրամ շաքարավազը։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ խառնեք, մինչև ստանաք միջին խտության խմոր։ Մեկ այլ ամանի մեջ խառնել մնացած շաքարավազն ու ալյուրը, ավելացնել եգիպտացորենի օսլան և երկրորդ ձուն։ սերուցքը լցնել զանգվածի մեջ և դնել միջին կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան։ Հասցնել եռման աստիճանի։ Պատրաստի խմորը լցնել թխման ամանի մեջ, վրան դնել խնձորի կտորներ և լցնել կրեմով։ Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և թխել 50-60 րոպե։ Երբ ժամանակը սպառվի, հանեք շառլոտը կրեմով, թող սառչի և մատուցեք այս անհավանական աղանդերը։