Ձեզ հարկավոր է․

1 կգ տավարի փափկամիս

150 մլ օղի

 

100 գ աղ 100 գ շաքարավազ 1 ճ.գ․ սև պղպեղի հատիկներ 3 ճ.գ. արևածաղկի ձեթ

Լվացեք միսը: Ծածկեք մարինացման տարան բաց տոպրակով։ Պարկի մեջ լցնել աղ, շաքարավազ, պղպեղ, օղի և ձեթ։ Մարինադը լավ խառնել։ Այժմ դրեք տավարի միսը և ամուր կապեք տոպրակը: Թափահարեք այնպես, որ ծածկի ամբողջ միսը: Պայուսակը 3 օրով դրեք սառնարանը։


 

Միսը հանեք սառնարանից։ Մի ողողեք այն, պարզապես սրբեք այն թղթե սրբիչով: Թող մի քիչ չորանա և վայելեք պարզ և համեղ խորտիկները: Շատ համեղ միս է ստացվում։ Ի դեպ, օղու փոխարեն կարելի է օգտագործել կոնյակ (միայն որակյալ)։ Այսպիսով, նախուտեստը կդառնա էլ ավելի կծու: Պարզապես անհավանական նրբություն կարելի է ձեռք բերել ընդամենը 3 օրում։