Ձիթապտղի տերեւների բուժիչ հատկությունները հայտնի են եղել հնագույն ժամանակներից։ Հին Եգիպտոսում դրանք օգտագործվում էին բժշկության և փարավոնների մումիֆիկացման մեջ: Ձիթենին ապրում է մոտ 2000 տարի և համարվում է սուրբ ծառ։
Տերեւներն ունեն հակաբակտերիալ, հակասնկային և հակավիրուսային հատկություններ, և ձիթապտղի տերևի մզվածքն օգտագործվում է բազմաթիվ խնդիրների բուժման համար, ինչպիսիք են կանդիդոզը, մենինգիտը, էնցեֆալիտը, գրիպը, հերպեսը, հեպատիտը, թոքաբորբը, մալարիան, դենգե տենդը, տուբերկուլյոզը, լուծը և վարակները: Երկար ժամանակ և կանոնավոր օգտագործման դեպքում այն կարող է օգնել բուժել աթերոսկլերոզը:
Ձիթապտղի տերևներում կան 4 անգամ ավելի շատ կալիում, մագնեզիում, մանգան, ֆոսֆոր, սելեն, ցինկ և պղինձ, քան կանաչ թեյը: Այս հանքանյութերն ունեն բարձր հակաօքսիդանտ ուժ և կարող են ակտիվորեն գործել ծերացման դեմ և խթանել նյութափոխանակությունը՝ ճարպերն ավելի արագ վերացնելու համար:
Ձիթապտղի տերևով թեյը խորհուրդ է տրվում խմել օրական 3-4 բաժակ 3-ից 4 ամիս։ Այսպիսով, մեկ ամսում հնարավոր է նիհարել մինչև 6 կգ՝ թեյը համադրելով առողջ, հավասարակշռված սննդակարգի և վարժությունների հետ։ Ահա թե ինչպես պատրաստել ձիթապտղի տերևով թեյ.
Բաղադրությունը․ 1 լիտր ջուր 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի տերևներ Թեյ պատրաստելու համար եռացրեք 1 լիտր ջուր։ Երբ եռա, ավելացրեք 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի տերեւ։ Ծածկեք և թողեք մնա 20 րոպե։ Նշված ժամանակից հետո քամեք և ընդունեք առաջին բաժակը։ Ձիթապտղի թեյը խորհուրդ չի տրվում հղիներին և կերակրող մայրերին: Ձիթապտղի տերևները կարող եք գտնել առողջարար սննդի խանութներում կամ պատվիրել առցանց: