Մեղրը շաքարավազի առողջ այլընտրանք չէ քաշի կորստի համար, ասել է գաստրոէնտերոլոգ և թերապևտ Իրինա Գուբանովան։

Նա «Медздрав. Инфо»-ի հետ զրույցում հերքել է մեղրի մասին տարածված առասպելը։

Բժիշկը սխալ է անվանել այն տարածված կարծիքը, թե կարելի է նիհարել, եթե շաքարը փոխարինեք մեղրով։ Նա հորդորել է մարդկանց չմոռանալ, որ այս մթերքը, թեև բնական է, բայց կալորիական է։ Մեղրը պարունակում է մեծ քանակությամբ ածխաջրեր՝ 21 գրամ մեղրն ունի 64 կիլոկալորիա և մոտ 17 գրամ շաքար։

Գուբանովան զգուշացրել է, որ մեղրի կանոնավոր օգտագործումը, ընդհակառակը, հանգեցնում է ավելորդ քաշի։ Նաև այս ապրանքի չարաշահումը կարող է առաջացնել սրտանոթային համակարգի հիվանդություններ և լյարդի ոչ ալկոհոլային ճարպային հիվանդություն:

Բացի այդ, ըստ գաստրոէնտերոլոգի, մեղրն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի կտրուկ բարձրացում է հրահրում։ «Արդյունքում այն ​​օգտագործելուց հետո մեծանում է սովի զգացումը, ինչի պատճառով էլ մարդը սկսում է չափից շատ ուտել»,- եզրափակել է նա։