Article image
Հիշեք. Երբեք մի նետեք ձվի կճեպը. Ահա, թե ինչու

Խաշած ձվերը համեղ նախաճաշի հիմնական ուտեստներն են: Բայց երբևէ մտածե՞լ եք այն մասին, որ ձվի կճեպը նույնպես կարելի է օգուտ բերել։ Մեզանից շատերը վաղուց գիտեն, որ ձվի կճեպը 90%-ով մաքուր կալցիում է: Այսպիսով, ինչու չօգտագործել այն ձեր սեփական առողջությունը բարելավելու համար:

Սա հատկապես ճիշտ է նրանց համար, ովքեր կալցիումի պակաս ունեն։ 

Քայլ 1. Նախ լվանում ենք ձվի կճեպը քամիչով։  

Քայլ 2. Այժմ այն ​​գցում ենք եռացող ջրի մեջ և եփում ենք մոտ 10 րոպե, որպեսզի ձերբազատվենք բակտերիաներից և մանրէներից։

Քայլ 3.

 

Մինչ եփվում են, ջեռոցը տաքացրեք 90 աստիճանով։

Քայլ  4. Եփելուց հետո թողեք մի փոքր սառչի, ապա դնել թխման թերթիկի վրա և թխել 15 րոպե։

  Քայլ 5. Թխելուց հետո կեղևը նորից թողնում ենք սառչի, որից հետո անհրաժեշտ է բլենդերով փոշու վերածել։ Եթե ​​ցանկանում եք, կարող եք նաև  ձեռքերով մանրացնել:

Քայլ 6. Սննդին կարելի է ավելացնել ձվի փոշի՝ ճաշատեսակի համն ընդհանրապես չի վատանա։ Օրական 1/2 թեյի գդալը բավարար է։