Քչերը գիտեն, որ հնդկաձավարն ավելի սննդարար է, քան շատ այլ հացահատիկային մշակաբույսեր: Չնայած ածխաջրերը նրա սննդի հիմնական բաղադրիչն են, հնդկաձավարը նաև հարուստ է սպիտակուցներով, հանքանյութերով և հակաօքսիդանտներով: Հնդկացորենի ածխաջրերն ունեն ցածր գլիկեմիկ ինդեքս։ Ահա թե ինչու հնդկաձավարը արյան շաքարի անառողջ աճ չի առաջացնում:

 

Բացի այդ, հնդկաձավարը պարունակում է բավարար քանակությամբ մանրաթել և օսլա, ինչը կարևոր է հաստ աղիքի առողջության համար։ Հնդկացորենը առատ է ամինաթթուներով, հատկապես լիզինով և արգինինով:

 

Հետազոտությունների համաձայն՝ հնդկաձավարում պարունակվող սպիտակուցներն արդյունավետորեն նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, կանխում լեղապարկի քարերի առաջացումը և նվազեցնում հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Այս հրաշալի հացահատիկը ավելի բարձր հանքային պարունակություն ունի, քան բրինձը, ցորենը և եգիպտացորենը։ Այսպիսով, հնդկաձավարի կանոնավոր օգտագործումը կարող է դրականորեն ազդել ձեր օրգանիզմի բազմաթիվ գործընթացների վրա, ինչպիսիք են.

արյան շաքարի հավասարակշռությունը,

արյան ճնշում,

լիպիդային նյութափոխանակություն,

մարսողություն,

իմունային համակարգը,

ոսկրային հյուսվածքի վիճակը,

նվազեցնում է քաղցկեղի,

հատկապես հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը։