Մրգերի մեծ քանակության մեջ շատերն ամենամեծ նախապատվությունը տալիս են նարնջին։ Եվ սա զարմանալի չէ։ Այս միրգը ոչ միայն էկզոտիկ համ ունի, այլեւ պարունակում է օգտակար նյութերի մեծ բաղադրություն։ Բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ ունի նաև մրգի կեղևը, կամ, ինչպես ճիշտ են անվանում՝ համը։

 

Օգտակարության մասին

 

  • Մաշկը պարունակում է զգալի քանակությամբ կիտրոն և պեկտիկ թթուներ՝ ֆիտոնսիդներ, որոնք իրենց հերթին բնական ծագման բնական հակաբիոտիկներ են։ Ֆիտոնսիդները ոչնչացնում են բոլոր վնասակար միկրոօրգանիզմները: Սա կապված է նախնիների կողմից նարնջի կեղևի օգտագործման հետ խոցերի և վերքերի բուժման համար։

 

  • Մարդու մարմնից խոլեստերինը հեռացնելու ունակության շնորհիվ նարնջի կեղևն օգտագործվում է աթերոսկլերոզի բուժման և կանխարգելման համար։ Ավելին, մասնագետները պնդում են, որ այս միրգը կարող է լավացնել տրամադրությունն ու եռանդը, և խորհուրդ են տալիս հաճախ օգտագործել այն սննդի մեջ, օրինակ՝ մսի, աղցանների, հրուշակեղենի, թեյի և այլնի մեջ։

 

 

  • Նարնջի կեղև օգտագործելիս օրգանիզմում բոլոր գործընթացները շատ ավելի լավ կանցնեն։ Կեղևը շատ օգտակար է սրտխառնոցի և այրոցի դեպքում։

 

  • Նարնջի կեղևի փոշին հաճախ օգտագործվում է հազի, մրսածության և ասթմայի բուժման համար։ Այս խառնուրդը հեռացնում է շնչառական ուղիներում կուտակված լորձը։ Սուր շնչառական վարակների դեպքում օգտակար է ներշնչել նարնջի կեղևը։ Եթե ​​նման գործողությունների հնարավորություն կամ ժամանակ չկա, ապա կեղևները դրեք այն սենյակում, որտեղ գտնվում է հիվանդը: Այս դեպքում կեղևները կծառայեն ոչ միայն որպես բնական ինհալատոր, այլ նաև որպես օդը թարմացնող միջոց։
  • Ոչ ոքի համար գաղտնիք չէ, որ նարնջի կեղևը հարուստ է եթերային յուղերով, որոնք, իրենց հերթին, համարվում են լավագույն հակաբորբոքային և հակամանրէային միջոցներից մեկը։ Նարնջի այս բաղադրիչը նաև ունակ է բարելավելու աղիների գործընթացները և կարգավորելու ստամոքսահյութի մեջ թթուների արտազատումը։
  • Այս մրգի կեղևները կոսմետոլոգիայի անբաժանելի բաղադրիչն են։ Դրանցից պատրաստվում են սկրաբներ և դիմակներ։ Նման պրոցեդուրաներից հետո մաշկը դառնում է մետաքսանման, իսկ նուրբ կնճիռները հարթվում են։

Նման դիմակներ տանը շատ հեշտ է պատրաստել։ Բավական է մրգի մեջ ավելացնել ամենաբարձր յուղայնությամբ կրեմ։ Ամբողջ սերուցքային զանգվածը պետք է քսել դեմքին և դեկոլտեին։