Ուտեստների և խորտիկների ընտրությունը հսկայական է, չնայած վերը նշված սահմանափակումներին:

 

Մսային և ձկան բազմազան ուտեստներ և աղցաններ նրանց հետ։ Եփած միսը կարելի է շատ համեղ պատրաստել անուշաբույր համեմունքներով։ Միակ պայմանն այն է, որ միսն ու ձուկը պետք է թարմ գնել։ Եթե ​​սառեցված է, ապա ուշադրություն դարձրեք արտադրության եւ պահպանման ժամանակին։

Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ թռչնի մսին՝ հավի միսին, հնդկահավին, բադին, լորին։

Նաև տոնական սեղանին պետք է լինի.

Մրգեր և կտորներ նրանց հետ: Դուք կարող եք պատրաստել թխած մրգեր և բանջարեղեն

Դուք չեք կարող լոբազգիներից պատրաստված աղցաններ դնել, բայց կարող եք եգիպտացորեն օգտագործել։ Թող դա լինի աղցանների մեջ։

Որքան հնարավոր է թարմ կանաչի: Բացի սամիթով ավանդական աղցանից, սպանախի տերևներն ու գազարն իդեալական են ճաշատեսակները զարդարելու և որպես աղցանների հետ նախուտեստներ:

Օգտագործվում են տարբեր բանջարեղեններ՝ կաղամբ, գազար, ճակնդեղ, լոլիկ և թարմ վարունգ։

Սունկը հարմար է նաեւ Ամանորի սեղանին։

Աղանդեր և քաղցրավենիք Ամանորի սեղանին. ինչ է սիրում Օձը:

Օձը նույնպես չի հրաժարվում քաղցր ուտեստներից։ Կարելի է հացահատիկով թխվածքաբլիթներ մատուցել, մրգերով թեթև աղանդեր, կաթնաշոռ, ժելե։

Տորթեր կրեմի թեթև տեսակներով.

Տորթերն ու խմորեղենը պետք է լինեն հնարավորինս թեթև, առանց չափազանց բարձր կալորիականության և թանձր կրեմի։