Ձեզ ենք ներկայացնում փախլավայի պատրաստման եղանակը։ Այն կզարդարի ձեր սեղանը։ 

  Բաղադրամասեր   

  Խմորի համար ՝  750 գ ալյուր, 

50 գ դրոժ,

200 գ ջուր,



 

Խորիզի համար ՝  300 գ ընկույզի միջուկ,  

300 գ շաքարավազ, 

3 գ հիլ, 

Շերտավորման համար ՝  175 գ հալած յուղ, 

Վրան լցնելու համար՝  150 գ մեղր, 

100 գ հալած յուղ,

  Փախլավայի վրա քսելու համար ՝  ձվի երկու դեղնուց

 

Պատրաստման եղանակը  Ամանը գոլ ջուր լցնել և մեջը դրոժ լուծել: Աստիճանաբար լցնել ալյուրը, անընդհատ խառնելով: Այնուհետև խմոր հունցել և սրբիչով ծածկած 30 — 40 րոպե դնել տաք տեղ:  Խորիզի համար՝ ընկույզի միջուկը մսաղացով աղալ և խառնել շաքարի և ծեծած հիլի հետ: Խմորը բաժանել 14 մասի:

Ալյուր ցանած սեղանի վրա խմորի կտորները գրտնակել բարակ շերտերով և վրան հալեցրած յուղ քսել: 

Յուղ քսած թիթեղաթերթի վրա դնել խմորի երեք շերտ, ընդ որում երկրորղ խմորաշերտի վրա լցնել պատրաստած խորիզի 1/5 մասը։ Այնուհետև չորս անգամ վրան դնել երկուական խմորաշերտ և ամեն անգամ խմորաշերտերի վրա լցնել խորիգի 1/5 մասը:  Վերջում գնել 3-րդ խմորաշերտը, վրան քսել ձվի դեղնուց, երեսին շեղանկյուն կտրվածքներ անել և 30 - 35 րոպե դնել ջեռոցը: 10 - 12 րոպե հետո հանել և վրան հալեցրած յուղ լցնել:  Պատրաստի փախլավայի վրա, կտրվածքի գծով, լցնել տաքացրած մեղր: