Healthshots.com կայքը ներկայացրել է այն մթերքները, որոնք հարուստ են վիտամին K-ով։

«Բրոկկոլի. Այն հզոր մթերք է, որը հարուստ է վիտամին K-ով, ինչպես նաև բջջանյութով, սպիտակուցներով, երկաթով, կալիումով, կալցիումով, սելենով և մագնեզիումով: Այսպիսով, ոսկրային խտության բարելավումից մինչև մկանային զանգված կառուցելը, բրոկկոլին բացարձակ չեմպիոն է, երբ խոսքը վերաբերում է առողջության առավելություններին:

Բանան. այս համեղ միրգը հարուստ է վիտամին K-ով և այլ կարևոր սննդանյութերով, որոնք օգնում են մարսողությանն ու քաշի կառավարմանը: Բանանի մեջ հայտնաբերված վիտամին K-ն հեշտությամբ կլանվում է օրգանիզմի կողմից և օգնում է ածխաջրերի և ճարպերի նյութափոխանակությանը` դրանք վերածելով էներգիայի: Այն նաև հեռացնում է անցանկալի քիմիական նյութերը լյարդից և երիկամներից և աջակցում է առողջ նյարդային համակարգի:

Ավոկադո. այն պայքարում է բորբոքման դեմ, նվազեցնում է խոլեստերինը և վիտամին K-ի և մագնեզիումի հիանալի աղբյուր է: Այս միրգը նաև կալիում է պարունակում և մանրաթելի հիանալի աղբյուր է, դրանով իսկ օգնում է ձեզ ավելի երկար ժամանակ կշտանալ:

Հապալաս. այս հատապտուղը քիչ կալորիա է պարունակում ու հարուստ է սննդարար նյութերով ու հակաօքսիդանտներով: Հապալասում հայտնաբերված վիտամին K-ն ու հակաօքսիդանտներն օգնում են նվազեցնել սրտի հիվանդության ռիսկի գործոնները՝ իջեցնելով խոլեստերինը և արյան ճնշումը:

Ընկույզ. նուշն ու հնդկական ընկույզը հարուստ են վիտամին K-ով ու մագնեզիումով, ինչը օգտակար է սրտի առողջության և ախորժակի նվազեցման համար: Ընկույզը պարունակում է նաև միանհագեցած ճարպեր, որոնք բարելավում են արյան մեջ շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը և ունեն հակաբորբոքային հատկություն։

Ձու. բացի սպիտակուցներով հարուստ լինելուց, ձուն պարունակում է էական սննդանյութեր ու հանքանյութեր, ինչպիսիք են վիտամին K-ն, ֆոլաթթուն և սելենը: Ձուն իդեալական մթերք է օրգանիզմին մկանների օպտիմալ աճի և ոսկորների ամրության նպատակով անհրաժեշտ բավարար քանակությամբ սննդանյութերով ապահովելու համար»,- գրել է կայքը։