Ինչպես Պատրաստել Բաստուրմա։ Մենք այստեղ ենք, որպեսզի պատասխանենք Ձեր հարցին և օգնենք Ձեզ բաստուրմա պատրաստելու գործընթացում։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներն ու պատրաստման գործընթացը ներկայացված է ստորև։
Ինչպես պատրաստել բաստուրմա – Հայկական բաստուրմա
- տավարի միս – 2կգ
- աղ – 1,5-2 տուփ
- չաման – 1/2 բաժակ
- կարմիր պղպեղ – 3ճ/գդ
- չիլի պղպեղ – 2-3ճ/գդ(աղացած)
- համեմի սերմ – 3ճ/գդ(աղացած)
- քիմիոն – 3ճ/գդ
- ջուր – 1,5 բաժակ(գոլ)
Պատրաստման եղանակը – Բաստուրմա
Բաստուրման հատուկ եղանակով մշակված և չորացրած միս է։
Լվանում ենք տավարի միսը և բաժանում 4 հավասար մասի, յուրաքանչյուրը 30 սմ երկարությամբ, 12 սմ լայնությամբ և 6 սմ հաստությամբ:
Մսի կտորները դնում ենք ամանի մեջ, ամբողջությամբ ծածկում աղով և համապատսխան շորով, թողնում 5 օր սառը վայրում (անհրաժեշտ է ամեն օր շուռ տալ մսի կտորները):
5 օր անց հանում ենք մսի կտորները աղից, լվանում ենք և չորացնում, ամուր փաթաթում բամբակյա կտորի մեջ, դնում ծանրության տակ և թողնում 3-4 օր:
Կախում ենք միսը լավ օդափոխվող վայրում 5 օր:
Խառնում ենք չամանը գոլ ջրի հետ, ապա աստիճանաբար թափում ենք ջուրը և ավելացնում ենք չիլի պղպեղը, աղացած համեմի սերմը, քիմիոնն ու կարմիր պղպեղը:
Պատրաստի զանգվածը փակում ենք կափարիչով և տեղափոխում սառնարան ամբողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
Հաջորդ օրը քսում ենք պատրաստի զանգվածը մսի կտորների վրա, թաց ձեռքերով հարթեցնում ենք մակերեսը ու կախում ենք բաստուրման չորանա 10-12 օր լավ օդափոխվող վայրում: