Այս բնական տնական մարմելադը օգտակար է, քանի որ այն չի պարունակում կայունացուցիչներ, ներկանյութեր, լցոնիչներ, համի ուժեղացուցիչներ և այլ արհեստական քիմիական հավելումներ: Այն պատրաստվում է արագ և պարզ և միայն օգուտ է բերում օրգանիզմին։
Բաղադրությունը:
դդում - 500 գ,
շաքարավազ – 1 բաժակ (առողջ սննդակարգին հետևողների համար կարելի է նվազագույնի հասցնել շաքարի քանակը),
1 նարինջ,
1 կիտրոն ժելատին - 40 գ,
ջուր - 150 մլ,
մեխակ, դարչին, մշկընկույզ, հիլ, կոճապղպեղ - ըստ ցանկության:
Ինչպես պատրաստել
Դդումը մաքրեք և կտրեք կտորների։ Ժելատինը լցնել եռացրած գոլ ջրի մեջ և թողնել ուռչի։ Նարինջը լվացեք և գլորեք սեղանի վրա, որպեսզի ավելի հեշտ լինի քամել հյութը: Կտրեք կիսով չափ, քամեք հյութը: Մնացած մասը կտրեք մի քանի մասի։ Նմանատիպ պրոցեդուրա ենք անում կիտրոնով։ Բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և եփել մարմանդ կրակի վրա 10-15 րոպե, մինչև դդումը փափկի։ Երբ դդումը պատրաստ է, հեռացնում ենք նարնջի և կիտրոնի կեղևները։ Դդմի մեջ ավելացնել ժելատինը և լավ խառնել։ Բլենդերի միջոցով դդումը խյուսով հարում ենք մինչև հարթ լինի։ ծածկեք ցելոֆանով կամ թաղանթով։ Լցնել դդմի խառնուրդը և դնել սառնարանում մինչև ամբողջովին պնդանա: Երբ մարմելադը պնդանա, հանում ենք քառակուսի կտրատում, շաքարավազ ցանում։