Այս բնական տնական մարմելադը օգտակար է, քանի որ այն չի պարունակում կայունացուցիչներ, ներկանյութեր, լցոնիչներ, համի ուժեղացուցիչներ և այլ արհեստական ​​քիմիական հավելումներ: Այն պատրաստվում է արագ և պարզ և միայն օգուտ է բերում օրգանիզմին։

Բաղադրությունը:

դդում - 500 գ,

շաքարավազ – 1 բաժակ (առողջ սննդակարգին հետևողների համար կարելի է նվազագույնի հասցնել շաքարի քանակը),

1 նարինջ,

1 կիտրոն ժելատին - 40 գ,

ջուր - 150 մլ,

մեխակ, դարչին, մշկընկույզ, հիլ, կոճապղպեղ - ըստ ցանկության:

 

Ինչպես պատրաստել

Դդումը մաքրեք և կտրեք կտորների։ Ժելատինը լցնել  եռացրած գոլ ջրի մեջ և թողնել ուռչի։ Նարինջը լվացեք և գլորեք սեղանի վրա, որպեսզի ավելի հեշտ լինի քամել հյութը: Կտրեք կիսով չափ, քամեք հյութը: Մնացած մասը կտրեք մի քանի մասի։ Նմանատիպ պրոցեդուրա ենք անում կիտրոնով։ Բոլոր բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և եփել մարմանդ կրակի վրա 10-15 րոպե, մինչև դդումը փափկի։ Երբ դդումը պատրաստ է, հեռացնում ենք նարնջի և կիտրոնի կեղևները։ Դդմի մեջ ավելացնել  ժելատինը և լավ խառնել։ Բլենդերի միջոցով դդումը խյուսով հարում ենք մինչև հարթ լինի։  ծածկեք ցելոֆանով կամ թաղանթով։ Լցնել դդմի խառնուրդը և դնել սառնարանում մինչև ամբողջովին պնդանա: Երբ մարմելադը պնդանա, հանում ենք  քառակուսի կտրատում, շաքարավազ ցանում։