Հավի միսն ու հնդկահավը իրենց սննդակարգին հետևողների սննդակարգի կանոնավոր բաղադրիչներն են: Ի վերջո, թռչնի միսը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ: Այնուամենայնիվ, շատերը դեռևս վիճում են, թե որն է ավելի առողջ:

 

Դիետոլոգների կարծիքով՝ հավի միսը պարունակում է մեծ քանակությամբ B խմբի վիտամիններ, այդ թվում՝ նիացին (վիտամին B3): Այն կարևոր դեր է խաղում նյութափոխանակության և էներգիայի արտադրության մեջ: Հավի միսը պարունակում է նաև բազմաթիվ այլ օգտակար սնուցիչներ: Օրինակ՝ 100 գ չափաբաժինը օրգանիզմին կապահովի ֆոսֆորի օրական արժեքի 17%-ը, որն անհրաժեշտ է առողջ ոսկորները պահպանելու համար։

Թռչնամիս ուտելը, փորձագետները նշել են Health-ին տված հարցազրույցում, ավելի լավ է առանց մաշկի՝ ավելի քիչ ճարպ օգտագործելու համար։ Իդեալական տարբերակն է հավի միսը բանջարեղենով ջեռոցում եփել: Ինչ վերաբերում է հնդկահավին, ապա այս միսը նույնպես հարուստ է B խմբի վիտամիններով և ֆոսֆորով, ինչպես նաև սելենով։ Այս միկրոտարրը անհրաժեշտ է վահանաձև գեղձի լավ աշխատանքի համար և պաշտպանում է օրգանիզմը մանրէներից։ 100 գ հնդկահավը պարունակում է սելենի օրական արժեքի ավելի քան 40%-ը։


Հնդկահավի կրծքամիս կարելի է ավելացնել աղցաններին, փաթաթաններին կամ սենդվիչներին, նշել են դիետոլոգները։ Այսպիսով, ո՞ր միսն է ավելի առողջարար: Ըստ մասնագետների՝ 100 գ հավի միսը (առանց մաշկի) պարունակում է 22,5 գ սպիտակուց և 1,93 գ ճարպ։ Կալորիականությունը՝ 106. 100 գ հնդկահավը (առանց մաշկի) պարունակում է 23,7 գ սպիտակուց և 1,48 գ ճարպ, կալորիականությունը՝ 114։ Փորձագետները նշում են, որ էներգիայի և սննդային արժեքի տարբերությունը փոքր է, այնպես որ կարող եք ապահով ընտրել թռչնի միս՝ ելնելով ձեր սեփական ճաշակի նախասիրություններից: