9 – սեզոնային բանջարեղեն
Թարմ (և հատկապես սեզոնային) բանջարեղենը պարունակում է շատ ֆիտոնուտրիենտներ։ Նրանք նվազեցնում են վատ խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների մակարդակը, արթրիտի նշանները, արյան բարձր շաքարը և նորմալացնում սրտանոթային համակարգի աշխատանքը։
8 – ոսկրային արգանակ
Ոսկրային արգանակն ունի շատ սննդարար նյութեր և օգուտներ: Այն վերականգնում է աղիների աշխատանքը և բարելավում ամբողջ մարսողական համակարգը։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կոլագեն և ամինաթթուներ, որոնք վերականգնում են աղիների պատերը։
7 – թթու վարունգ
Այն պրոբիոտիկների արդյունավետ աղբյուր է։ Ուղղակի անհրաժեշտ է հետևել կազմին:
6 – խնձորի քացախ
Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ պրոբիոտիկներ, որոնք նորմալացնում են կղանքը և ընդհանրապես աղիքները։ Բացի այդ, քացախը վերահսկում է արյան ճնշումը, նվազեցնում խոլեստերինը, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և նույնիսկ օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից: Փորձեք այն որպես սոուս՝ մայոնեզի, թթվասերի և կարագի փոխարեն՝ անպայման ձեզ դուր կգա:
5 – յոգուրտներ
Պետք է նայել կազմին և անպայման ընտրել առանց շաքարի, ներկերի և այլ հավելումների։ Ավելի լավ է, ինքներդ եփեք: Այո, դա ավելի երկար է տևում, քան պարզապես գնելը, բայց հաստատ համոզված կլինեք, որ ավելորդ բան չկա, այլ միայն օգուտներ։
4 – Կոմբուչա
Ո՞վ գիտի, թե քանի տարեկան է այս ըմպելիքը: Ավելի քան երկու հազար: Պատկերացնու՞մ եք։ Այսքան տարիների ընթացքում մարդիկ դրանից հսկայական քանակությամբ օգտակար հատկություններ են հայտնաբերել։ Ամենակարևորը՝ այն աջակցում է նորմալ նյութափոխանակությանը, կանխում է փորկապությունը, փքվածությունը և գազերի առաջացումը։
3 – թթու կաղամբ
Կաղամբի թթու համի շնորհիվ նպաստվում է օգտակար բակտերիաների աճին օրգանիզմում։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն պարունակում է շատ օրգանական թթուներ: Մեր օրերում թթու կաղամբը մեծ ժողովրդականություն է վայելում իր վիտամինների շնորհիվ։ Մասնավորապես, C և մարսողության ֆերմենտներ: Սա հիանալի պրոբիոտիկ է մեր միկրոֆլորայի համար:
2 – կվաս
Կվասը խմորվում է տարեկանի կամ գարու օգտագործմամբ: Իսկ հիմա օգտագործում են նաև պրոբիոտիկ մրգեր, ճակնդեղ և գազար։ Բացի այդ, կվասն օգնում է մաքրել արյունն ու լյարդը։ Այն ունի թթու համ (շատերի կողմից նախընտրելի):
1 – սիսեռ
Սա ամենաբարձր մանրաթելային արտադրանքն է: Այն պայքարում է փորկապության դեմ և բարելավում է նյութափոխանակությունը։ Սիսեռը շատ բջջանյութ ունի, որը նրբորեն մաքրում է աղիները և հեռացնում տոքսինները։ Սիսեռը նաև բուսական սպիտակուց է, որը շատ օգտակար է միս չուտող մարդկանց համար։