Բրիտանացի սննդաբան Քերի Մեյջորը պատմել է, թե ինչպես ճիշտ սնվել՝ չհրաժարվելով ձեր սիրած կերակուրներից և չտառապելով կալորիաների հաշվարկից: Նա Instagram- ում ներկայացրել է իր ցուցումները:
Փորձագետը բացատրել է, որ սնունդը բաժանվում է հինգ հիմնական խմբի՝ բարդ ածխաջրեր, սպիտակուցներ, մրգեր և բանջարեղեն, կաթնամթերք, ճարպեր և յուղեր: Ձեր սնունդը բարելավելու համար բավական է ամեն օր ուտել բոլոր հինգ խմբերի սնունդ, և ճիշտ այնքան, որքան պահանջվում է:
Ըստ Մեյջորի՝ բարդ ածխաջրերով հարուստ սննդի մեկ բաժնի չափը որոշելը շատ պարզ է. դրա ծավալը պետք է համեմատելի լինի բռունցքի չափի հետ: Նույն կանոնը վերաբերում է սպիտակուցներով հարուստ սննդին: Ակտիվ կենսակերպի դեպքում չափաբաժինը կարող է փոքր-ինչ ավելացվել:
Սննդաբանը խորհուրդ է տալիս բանջարեղենի մեկ բաժին համարել մի քանի բուռ կամ մեկ ափսեի երրորդից կեսը, և մրգերի համար մեկ բաժին՝ միջին չափի մրգերը, որոնք կշռում են մոտ 80 գրամ: Ամեն օր պետք է ուտել հինգ բաժին միրգ կամ բանջարեղեն, գերադասելի է՝ տարբեր:
Ըստ Մեյջորի՝ ճարպի կամ յուղի մի բաժինը բութ մատի չափ է: Կաթնամթերքը կարող է ներառված չլինել յուրաքանչյուր կերակրի մեջ, բայց օրական անհրաժեշտ է երկու-երեք բաժին:
Դրանց չափը կախված է կոնկրետ արտադրանքից: