Ոչ մի դեպքում չի կարելի ուտելուց անմիջապես հետո սուրճ կամ թեյ խմել։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ այս ըմպելիքները կարող են խանգարել մարմնի կողմից երկաթի կլանմանը: Այս նախազգուշացումն արել է սննդաբան Լիզա Աֆինսկայան իր Telegram ալիքում։
Խորհուրդ է տրվում մեկ բաժակ խմել ձեր սիրելի ըմպելիքը ուտելուց մեկ ժամ առաջ, կամ երկու ժամ հետո։ Եթե խմելու ցանկություն ունեք, ապա ավելի լավ է օգտագործել սովորական խմելու ջուր։ Եթե ունեք երկաթի պակաս, ապա ըմպելիքները կարող են ներառվել ձեր սննդակարգում ուտելուց երկու-երեք ժամ հետո:
«Ջուրը նաև աջակցում է աղիների առողջ աշխատանքին», - ավելացրեց Լիզան Աթենքից:
Երբ հեմոգլոբինի արտադրությունը նվազում է, իմունային համակարգի և սրտի աշխատանքը վատանում է։ Ուտելու ժամանակ խմելու սովորությունը կարող է առաջացնել սրտի մկանային բջիջների թթվածնային քաղց, զգուշացրել է փորձագետը։
Հոդվածը միայն տեղեկատվական նպատակների համար է։ Ոչ բժշկական նպատակներով: Պահանջվում է մասնագետի խորհրդատվություն։