Բանանը բավականին մատչելի և շատ առողջարար միրգ է։ Դուք չեք կարող չուտել այն, եթե հետևում եք առողջ սննդակարգին: Այնուամենայնիվ, այս մթերքը չպետք է չարաշահվի: Բանանը շատ կալիում ունի։ Այս մակրոէլեմենտը դրական է ազդում սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա, բայց միայն այն դեպքում, եթե այս էկզոտիկ մրգերը չափավոր օգտագործվեն: Եթե չափից շատ ուտեք, կվնասվեն և՛ սիրտը, և՛ արյան անոթները։
Կալիումի ավելցուկը խաթարում է սրտի ռիթմը և առաջացնում մկանային թուլություն, զգուշացրել են փորձագետները՝ մեջբերելով Stavropol.Media լրատվական գործակալությունը։
Բանանը պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որն անհրաժեշտ է մարմնին կայուն մարսողության համար։ Բայց եթե սննդային մանրաթելերի ավելցուկ կա, սննդի անցումը աղիքներով կարող է դժվար լինել։ Արդյունքում կառաջանա փքվածություն և փորկապություն։ Բանանի անվերահսկելի օգտագործումից հեշտ է ավելորդ քաշ հավաքել, շարունակել են մասնագետները։
Բացի այդ, եթե դուք չափից դուրս շատ եք տրամադրվում այս մրգերին, ձեր արյան շաքարի մակարդակը կբարձրանա: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս օրական երկու բանանից ոչ ավել ուտել, ավելի լավ է դրանք համատեղել այլ բուսական մթերքների հետ։