1. Նռան աղցան
Ամանորյա սեղանի համար աղցանների մեր ընտրանին սկսենք թարմ նռան նրբագեղ և համեղ տարբերակով։ Հրաշալի հյուրասիրություն կլինի հյուրերի համար։

Բաղադրիչներ

3 հատ. կարտոֆիլ
140 գ հավի միս
3 հատ. գազար
1 հատ ճակնդեղ
1 հատ նուռ
110 գ ընկույզ
210 գ ցածր յուղայնությամբ մայոնեզ

Լվացեք բանջարեղենը և եռացրեք կեղևով մինչև ամբողջովին եփվի, դա կտևի մոտ 30 րոպե: Եթե ​​ճակնդեղը մեծ է, պատրաստ լինելուց հետո հանեք մնացած բանջարեղենը և շարունակեք եփել ճակնդեղը ևս 15 րոպե։ Եփելուց հետո բանջարեղենը հովացրեք։
Կարտոֆիլը մաքրեք և քերիչով անցկացրեք։
Կլպեք և քերեք գազարը:
Ընկույզները կտրատեք սուր դանակով կամ բլենդերով։
Ճակնդեղները մաքրեք և քերեք:
Միավորեք ճակնդեղը ընկույզի հետ և խառնեք։
Եփած հավի ֆիլեն ավելի փոքր կտորներով կտրատեք։
Բազուկի խառնուրդը ընկույզի հետ դրեքափսեի մեջ և քսեք մայոնեզ։
Ճակնդեղների վրա դներ կարտոֆիլը, ավելացնեք աղ և կրկին քսեք մայոնեզը։
Հետո դրել գազարն ու քսեք մայոնեզժ։
Հավի ֆիլեն դրեք գազարի վրա և նորից համեմեք։
Վերևի շարքում լցրեք քերած գազարը։
Մյուս շերտերի վրա շրջանաձև ցանեք նռան հատիկները։ Մատուցելուց առաջ թողեք 2 ժամ։

2. Բույն աղցան

 

220 գ հավի ֆիլե
2 հատ. թարմ վարունգ
5 հատ. կարտոֆիլ
4 հատ. լորի ձու
160 գ կոշտ պանիր
220 մլ արևածաղկի ձեթ
3 հատ. հավի ձու
160 գ մայոնեզ
թարմ խոտաբույսերի փունջ
դեկորացիայի համար հազարի տերեւներ

Բնի հիմքի համար ձեզ հարկավոր է կարտոֆիլի չիփսեր։ Դա անելու համար ողողեք հում կարտոֆիլը և մաքրեք դրանք: Քերեք քերիչի շատ փոքր կողմով կամ կորեական գազար մաքրող սարքի վրա։
Ստացված կտորները ողողեք ջրով, որպեսզի հեռացնեք օսլան: Չորացնել թղթե սրբիչների վրա:
Բուսական յուղի մեծ շերտը լցնել տապակի մեջ և տաքացնել։  Տապակել կարտոֆիլը փոքր խմբաքանակներով մինչև դարչնագույն դառնալը: Համոզվեք, որ կարտոֆիլը իրար չի կպչում: Պատրաստի մասերը տեղափոխեք թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար։
Զարդարման համար նախ ափսեի մեջ կարելի է հազարի տերեւներ դնել։ 
Հավի ֆիլեը մի քիչ աղով եռացրեք ջրի մեջ։ Հովացրեք և կտրեք ավելի փոքր կտորներով: Տեղադրել ափսեի մեջ շրջանաձեւ: Տարածեք սոուսը։
Վարունգը ողողում ենք և կեղևները քերիչով անցկացնում։ Քսեք հավի ֆիլեի վրա սոուս։
Խաշել և մաքրել լորի ձվերը։ Երբ սառչի ձուն, անցկացրեք քերիչի փոքր կողմով։ Տարածել մյուս բաղադրիչների վրա և քսել սոուս։
Պանիրը քերիչով անցկացրեք ամենափոքր կողմով և վրան ցանեք։
Կարտոֆիլի չիփսերը սառչելուց հետո դրեք դրանք ճաշատեսակի շուրջը և հիմքի վրա:
Զարդարեք թարմ խոտաբույսերով և լորի խաշած ձվերով։

3. Ձյան փաթիլ

 

6 հատ. հավի ձու (սպիտակուցը)
550 գ ծովախեցգետին
70 գ խաշած բրինձ
2 ճ.գ. կարմիր խավիար + մի քանիսը զարդարելու համար
մայոնեզ 
աղ - մի պտղունց

Հալեցնել ծովախեցգետինները սենյակային ջերմաստիճանում: Հարմար է ցանկացած չափսի, քանի որ աղցանի համար դրանք պետք է կտրել։
Երբ դրանք հալվեն, կաթսայի մեջ ջուր լցրեք ու թողեք եռա։ Ավելացնել դափնու տերեւ և ծովախեցգետին դնել եռացող ջրի մեջ: Եփել 2 րոպե և քամել։
Հովացրեք ծովախեցգետինները, այնուհետև կեղևը հանեք: 
Մանր կտրատել և դնել ամանի մեջ։
Բրինձը եփել ջրի մեջ՝ մի պտղունց աղով։  Եփել մոտ 20 րոպե։ Հովացրեք և դրեք մատուցվող տարայի մեջ։
Ձվերը պինդ եփել մոտ 8 րոպե։ Լցնել սառը ջուրը տապակի մեջ, որպեսզի ավելի հեշտ մաքրվի և սպասեք, մինչև այն սառչի: Երբ սառչի, մաքրեք։
Առանձնացրեք խաշած սպիտակուցները։ Քսեք դրանք քերիչի փոքր կողմին և դրեք ամանի մեջ։ Ձեզ ոչ մի դեղնուց պետք չի լինի։
Համտեսելու համար ավելացնել մի քիչ աղ, մայոնեզ և 2 ճ.գ. խավիար. Խառնել ամեն ինչ:
Մատուցելու համար այն կարելի է դնել գեղեցիկ աղցանամանի մեջ կամ մատուցել չափաբաժիններով։ Չափաբաժիններ մատուցելու համար օգտագործեք թխելու փոքրիկ օղակ:  Կարելի է վրան պանիր կամ խավիար շաղ տալ, զարդարել մի ամբողջ ծովախեցգետինով։