Մասնագետները նշել են 5 մթերք, որոնք կմաքրեն օրգանիզմը նիկոտինից։ Դրանք ներառում են ջուր, մրգեր, բանջարեղեն, հատապտուղներ և սոյան: Մասնագետները հայտնել են, որ վերը նշված մթերքների օգնությամբ դուք կարող եք օգնել օրգանիզմին հեռացնել նիկոտինը։
Որքան ժամանակ է այն մնում, կախված է լյարդի ֆունկցիայից, երիկամների ֆունկցիայից, գենետիկայից և ծխած ծխախոտի քանակից: Ընդ որում, կանանց մոտ մաքրումն ավելի արագ է ընթանում, քան տղամարդկանց մոտ։ Որոշ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ նիկոտինի հետքերը մեզի մեջ կարող են պահպանվել մինչև ութ շաբաթ: Ջուրը օրգանիզմը վնասակար նյութերից մաքրելու լավագույն միջոցն է։ Որքան շատ եք խմում, այնքան ավելի ակտիվ են աշխատում երիկամները։ Մրգերը պարունակում են հակաօքսիդանտներ, որոնք կանխում են ազատ ռադիկալները օրգանիզմում:
Հատապտուղները կատարում են նույն գործառույթը. Հապալասը, ազնվամորին, հապալասը, ելակը լավագույնս աշխատում են:
Բանջարեղենը հարուստ է բջջանյութով, ինչը նվազեցնում է բազմաթիվ սրտի հիվանդությունների վտանգը, որն առաջացնում է ծխելը: Սոյան կնվազեցնի թոքերի քրոնիկ օբստրուկտիվ հիվանդության վտանգը։ Նաև այս մթերքը պարունակում է հակաբորբոքային նյութեր, որոնք կարող են լինել COPD-ի կանխարգելում։