Մթերքը պարունակում է մարդու օրգանիզմի համար օգտակար բազմաթիվ նյութեր՝ A, B խմբի, C, E, K վիտամիններ, ինչպես նաև պղինձ, ֆոսֆոր, երկաթ, մագնեզիում, կալիում, ցինկ և յոդ:

«Պեկինյան կաղամբը պարունակում է շատ վիտամիններ, երկաթ և բջջանյութ, չնայած այն բանին, որ այն ցածր կալորիականությամբ է, այն թուլացնում է սովի զգացումը և լավ հագեցնում է չինական կաղամբի մեջ 4-5 անգամ ավելի շատ ասկորբինաթթու, РИА Новости-ին ասել է սննդաբան Եվգենյա Նիկիցկայան։

«Անհրաժեշտ է ստամոքս-աղիքային տրակտին միկրոբիոտա ձևավորելու հնարավորություն տալ, և դրա համար ուղղակիորեն աշխատում է մանրաթելերով հարուստ կաղամբը», - նշում է Նատալյա Շուլգան՝ սննդաբան, MyHealthPro համալսարանի համահիմնադիրը:

Այս բանջարեղենը ֆոլաթթվի աղբյուր է, որը հատկապես անհրաժեշտ է կանանց հղիության ընթացքում և դրան նախապատրաստվելիս։ Այն պարունակում է լիզին, ամինաթթու, որն անհրաժեշտ է հյուսվածքների աճի և վերականգնման համար և ունի հակավիրուսային ազդեցություն: Չինական կաղամբի առավելությունները, մասնավորապես, այն են, որ այն ամրացնում է իմունային համակարգը, օգնում է հեռացնել ծանր մետաղների աղերը, պայքարում է քրոնիկական հոգնածության, սթրեսի և դեպրեսիայի դեմ և ամրացնում է նյարդային համակարգը։Այն պարունակում է կիտրոնաթթու, որը բնական հակաօքսիդանտ է: Այն դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը և բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի վիճակի վրա։

Որպեսզի օգուտի փոխարեն չինական կաղամբ ուտելուց վնաս չստանաք, պետք է զգույշ լինել դրա հետ, եթե ստամոքս-աղիքային համակարգի հետ կապված խնդիրներ ունեք։

«Չինական կաղամբը հակացուցված է մարսողական տրակտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար, քանի որ այն առաջին հերթին կոպիտ մանրաթել է, եթե մարդն ունի ստամոքսահյութի բարձր թթվայնություն, գաստրիտ կամ ստամոքսի խոց», - նշում է դիետոլոգ Նատալյա Շուլգան:
«Արտադրանքը պետք է զգուշությամբ օգտագործվի այն մարդկանց կողմից, ովքեր տառապում են ենթաստամոքսային գեղձով, պեպտիկ խոցով կամ էնտերիտով», - ասաց Եվգենյա Նիկիցկայան: