Չնայած հավը համարվում է դիետիկ մթերք, սակայն ավելի լավ է չուտել դրա որոշ մասեր։ Սննդաբան և գաստրոէնտերոլոգ Նատալյա Սիչևան բացատրել է, թե ինչ պետք է թողնել ճաշատեսակին և ինչին նույնիսկ ձեռք չտալ։
Sputnik ռադիոյի հետ զրույցում բժիշկը հիշեցրել է, որ թռչնամսի սպիտակ միսը որոշակի ճարպ է պարունակում։ Հավի միսը հաստատ առողջարար է։ Բայց ճիշտ սնվելու հիմնական պայմանը բազմազանությունն է, ուստի ազդրերն ու սրունքները նույնպես արժե ուտել։
Հավի կեղևը պարունակում է առավելագույն քանակությամբ հագեցած ճարպեր: Պետք է ազատվել դրանից։ Դիետոլոգը բացատրել է, որ եթե հրաժարվում եք խոզի կամ տավարի մսից՝ դրանց յուղայնության պատճառով, ապա իմաստ չունի մաշկով հավի կրծքամիս, սրունք կամ թեւեր ուտել։
Հավի մսի շագանակագույն մաշկը նույնպես վնասակար է, քանի որ այն գլիկացիայի արդյունք է։
«Դա հանգեցնում է կոլագենի մանրաթելերի կպչմանը և, կարելի է ասել, հանգեցնում է արյան անոթների և մաշկի ծերացմանը», - ավելացրել է Նատալյա Սիչևան:
Մասնագետը խորհուրդ է տվել հավ պատրաստել գոլորշու մեթոդով։
Ի դեպ, ամեն օր հավ ուտելը լավագույն գաղափարը չէ։ Ավելի լավ է մթերքը փոխարինել մսի և ձկան այլ տեսակների հետ: