1. Շաքարային դիաբետի կանխարգելում

Գիտական մի քանի հետազոտություններ ցույց են տվել կապ չարամտության օգտագործման և արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցման միջև: Այս ուսումնասիրություններից մեկի ժամանակ մասնակիցները քնելուց առաջ 2 ճաշի գդալ քացախ են ընդունել մեկ բաժակ ջրի հետ: Արդյունքում ՝ առավոտյան արյան մեջ շաքարի մակարդակը զգալիորեն նվազել է։  Դրանում պարունակվող թթվի հակագլիկեմիկ ազդեցությունն օգնում է նորմալացնել ինսուլինի զգայունությունը։

2. Հզոր մաքրող միջոց

Գաղտնիք չէ, որ քացախը հիանալի մաքրող միջոց է: Այնուամենայնիվ, շատերը չգիտեն, որ խնձորի քացախը պարունակում է մեզ անհրաժեշտ բոլոր հակաբակտերիալ նյութերը։ Պարբերաբար օգտագործման արդյունքում արդյունավետորեն մաքրվում է ամբողջ մարսողական համակարգը։

3. Քաշի կորուստ

Խնձորի քացախ օգտագործելը կստիպի ձեզ ավելի երկար կուշտ զգալ: Արդյունքում այն օգնում է մեզ քիչ ուտել։ Իսկ ուսումնասիրությունները ցույց են տվել նաեւ, որ դրանում պարունակվող քացախաթթուն դանդաղեցնում է ճարպի կուտակումը։


 

 

4. Նորմալացնում է խոլեստերինի մակարդակը

Բացի արյան մեջ շաքարի մակարդակի իջեցումից և քաշի կորստից, ուսումնասիրությունները պարզել են VLDL-ում խոլեստերինի և տրիգլիցերիդի մակարդակի նվազում:

5. Թունազերծում

Խնձորի քացախը կարող է օգնել ձեզ դետոքսիկացնել ամբողջ մարմինը: Այն հատկապես օգնում է արյան շրջանառությանը և մաքրում է լյարդը։ Թթուն կապում է տոքսինները, որոնք հետո դուրս են գալիս մարմնից: Եվ նաև կալիումի պարունակությունն օգնում է օրգանիզմում քայքայել լորձը և մաքրել ավշային հանգույցները։

6. Քթի խոռոչի մաքրում

Քանի որ լորձի քայքայումը խնձորի քացախի բազմաթիվ գործառույթներից մեկն է, դրա օգտագործումը օգնում է մաքրել քթի մկանները: Այն նաև ունի հակաբակտերիալ հատկություն և կարող է կանխել վարակների և մրսածության առաջացումը:

 

7. Ցավ կոկորդում

Խնձորի քացախի հակաբակտերիալ հատկությունները գործում են գործնականում ամենուր։ Կոկորդի ցավի առաջին ախտանիշների դեպքում խառնեք մեկ բաժակ տաք ջուր և 2 ճաշի գդալ խնձորի քացախ։ Կրկնեք ընթացակարգը մի քանի ժամ անց:

8. Մարսողական համակարգի աջակցություն

Խմեք մի քիչ խնձորի քացախ (խառնված ջրի կամ հյութի հետ)՝ մարսողության հետ կապված խնդիրները վերացնելու համար: Նրա հակաբիոտիկ և բակտերիալ հատկությունների արդյունքում մարսողությունը նորմալացվում է։ Ինչպես նաև թթուներն ու պեկտինը հանում են ստամոքսի և աղիների լարվածությունը։

9. Մաշկի քոր և արևայրուք

Սա խնձորի քացախ օգտագործելու իմ ամենահայտնի միջոցն է. պարզապես քսեք այն անմիջապես տուժած հատվածին: Եվ նաև այն գործում է միջատների, մեդուզաների և այլ թունավոր միջատների խայթոցների պատճառով քորի դեպքում։

10. Դեմքի մաքրող միջոց

Իր հակաբակտերիալ հատկությունների շնորհիվ այն հիանալի մաքրող միջոց է մաշկի համար։ Եվ նաև այն կարող է նույնիսկ հավասարակշռել մաշկի pH-ը: Մի քիչ քացախ խառնեք ջրի հետ և սրբեք մաշկը։ Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։