Բարձրացված ջերմաստիճանը տատանվում է. Բայց 37,7°C, իսկ 39°C ջերմաստիճանում դուք կարող եք վատ զգալ: Նման իրավիճակում գլխավորը սխալ «ժողովրդական միջոցներով» չսրել վիճակը և էլ ավելի չվնասել ինքներդ ձեզ։
Մենք ձեզ հստակ ասում ենք, թե ինչ չպետք է անեք, եթե ջերմություն ունեք: Ջերմաստիճանը իջեցրեք, եթե այն 38,5 ° C-ից ցածր է Ջերմությունը մարմնի պաշտպանիչ համակարգն է, բորբոքման կամ այլ պաթոլոգիաների արձագանքը: Մի խանգարեք հաստատված գործընթացներին. մի իջեցրեք ջերմաստիճանը, եթե այն չի բարձրացել 38,5 ° C-ից: Մի փոքր տաքությունը չի վնասի օրգանիզմին։ Արժե այն տապալել միայն ծայրահեղ դեպքերում, երբ բարձր ջերմաստիճանը սպառնում է կյանքին։
Փորձելով ավելի տաքացնել մարմինը Սխալ է մարմնին հավելյալ ջերմություն և տաքացում տալ՝ մանանեխի սվաղներ, տարաներ, տաք ցնցուղներ, սպիրտային հիմքով կոմպրեսներ, սպիրտ։ Այս ամենը նպաստում է արդեն իսկ բարձրացված ջերմաստիճանի բարձրացմանը։ Նաև մի եղեք տաք սենյակում կամ կիզիչ արևի տակ։ Սահմանափակեք ջրի ընդունումը Ջերմաստիճանի բարձրացման հետ ջուրն ավելի արագ է արտազատվում, այդ թվում՝ քրտինքով։ Ուստի շատ կարևոր է ժամանակին վերականգնել ջրի հավասարակշռությունը։ Օրգանիզմում աղերի մակարդակը վերահսկելու համար խորհուրդ է տրվում էլեկտրոլիտներով ջուր խմել՝ հարմար է թեթևակի ալկալային ջուրն առանց գազի։
Բարձր ջերմաստիճանի դեպքում դուք չեք կարող շատ շաքարավազ և կաթնամթերք ուտել: Դրանք կարող են սրել բորբոքումն օրգանիզմում և բարձրացնել ջերմությունը: Խուսափեք սառը կոմպրեսներից Մի վախեցեք ճակատին սառը կոմպրեսներից՝ սա ուղեղի ջերմակարգավորման կենտրոնի պրոյեկցիա է: Այս մեթոդը կօգնի մի փոքր իջեցնել ջերմաստիճանն առանց դեղորայքի։