Մանրադիտակային սպորները, որոնք օդով տեղափոխվում են բացակայող մթերքներից, սկսում են բազմանալ հենց որ գտնում են բերրի «հող»։

Եվ չնայած այն հանգամանքին, որ բորբոսի բնույթը կարող է լինել և՛ վնասակար, և՛ բարենպաստ, առանց հատուկ լաբորատոր հետազոտության հնարավոր չէ տարբերակել մեկը մյուսից։
Բորբոսնած մթերքների օգտագործման նվազագույն հետևանքները տարբեր ծանրության սննդային թունավորումն են:
Ամեն դեպքում պարտադիր է բժշկի խորհրդատվություն։
Պետք է նաև հասկանալ, որ սնկային սպորները կարող են խորը ներթափանցել մթերքի մեջ:
Իսկ եթե մտադիր եք կտրել բանջարեղենի փչացած հատվածը, ապա, ամենայն հավանականությամբ, չեք փրկի իրավիճակը։
Սա հատկապես վերաբերում է այն մթերքներին, որոնք շատ խոնավություն են պարունակում, օրինակ՝ լոլիկը:
