Բժիշկը անվանել է այն սննդամթերքները, որոնք լավագույնս է բացառել սննդակարգից։ Նախևառաջ, դուք պետք է հրաժարվեք սեղանին և սառնարանում գտնվող վնասակար արտադրանքներից: Այս մասին իր Telegram ալիքում հայտնել է Մոսկվայի պետական ​​համալսարանի կլինիկայի էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Զուխրա Պավլովան։

 

Մասնագետի խոսքով՝ անհրաժեշտ է լիովին խուսափել տապակելուց և նվազագույնի հասցնել շաքարի օգտագործումը։ Ալկոհոլը, իհարկե, նույնպես պետք է սահմանափակվի, կամ ավելի լավ է՝ ընդհանրապես վերացվի։ Հյութերն ու գազավորված ըմպելիքները նույնպես ոչ մի օգուտ չեն տա։ Հեռացրեք սառը միսը սառնարանից։«Ես նույնիսկ չեմ հիշում, թե վերջին անգամ երբ եմ երշիկ կերել։ Կա մի հիանալի միջոց՝ եփել մսի մի կտոր և կտրատել այն։ Այն շատ ավելի առողջարար և համեղ է, քան ցանկացած երշիկ», - նշեցլ է բժիշկը։

Ոչ  խոզի միս, ոչ էլ ճարպ. բժիշկը անվանել է արյան անոթների համար ամենավտանգավոր մթերքը

Սնվելիս չպետք է շեղվեք այլ բաներով, և կարևոր է նաև մանրակրկիտ ծամել սնունդը։ Բժշկական գիտությունների թեկնածու Աննա Կորենևիչի խոսքով՝ շաքարը առաջին մթերքն է, որը պետք է բացառել սննդակարգից՝ սրտի և արյան անոթների առողջությունը պահպանելու համար։ Եվ խոսքը միայն ճարպակալման մասին չէ, այլև աթերոսկլերոզի զարգացման, վտանգավոր անոթային պաթոլոգիաների և այլ հիվանդությունների առաջացման մասին։

Մասնագետը բացատրել է, որ նախևառաջ սննդակարգից պետք է բացառել ոչ թե խոզի միսը, ճարպը կամ ճարպոտ միսը, այլ շաքարը։ Նա ընդգծել է, որ բարձր գլիկեմիկ ինդեքս ունեցող սննդամթերքները օգտակար չեն օրգանիզմի համար, և դրանց օգտագործումը պետք է նվազագույնի հասցվի։