Լոլիկը բանջարեղեն է, ինչը նշանակում է, որ այն կարող եք ուտել անսահմանափակ քանակությամբ: Սակայն թերապևտ և սննդաբան Օլեգ Կրիվչենկովը խորհուրդ է տվել դա չանել:
Ցանկացած, նույնիսկ բացարձակապես առողջ համարվող սննդամթերքի չարաշահումը հանգեցնում է առողջության համար բացասական հետևանքների: Լոլիկը բացառություն չէ: Մասնագետի խոսքով՝ բանջարեղենը կարող է վնասել օրգանիզմին:
Լոլիկը ցածր կալորիականություն ունի, ուստի այն իդեալական է ցածր կալորիականությամբ դիետայի համար: Քաշը կորցնող մարդիկ հասկանում են դա: Այն նաև պարունակում է A, C վիտամիններ, երկաթ, մագնեզիում և կալցիում: Սակայն անցանկալի է չափազանց մեծ շեշտադրում կատարել բանջարեղենի վրա:
Lenta.ru-ի հետ հարցազրույցում բժիշկը նշել է, որ լոլիկը պարունակում է բնական տոքսին սոլանին և թրթնջուկային թթու: Առաջին նյութը վտանգավոր է բոլորի համար: Երկրորդը սպառնալիք է միզաքարային հիվանդություն ունեցող մարդկանց համար: Միասին դրանք տալիս են «կրկնակի» բացասական ազդեցություն: Օրինակ՝ դրանք խթանում են օրգանիզմում աուտոիմունային գործընթացները: Տեսականորեն, լոլիկի չափազանց օգտագործումը կարող է նույնիսկ հանգեցնել աուտոիմունային թիրեոիդիտի և այլ հիվանդությունների: