Կեռասը բացառիկ օգուտներ է բերում օրգանիզմին։ Հյութալի և քաղցր հատապտուղները գործնականում բացասական հատկություններ չունեն։

Մեկ բաժակ կեռասը պարունակում է 90 կալորիա, մանրաթելերի, սպիտակուցների և A և C վիտամինների մեծ պաշար: Ներկայացնում ենք կեռաս ուտելու 7 պատճառ:

1. Կեռասը բարելավում է ախորժակը, մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից։

2.Կեռասը հարուստ է վիտամին A-ով, C-ով և E-ով։

3. Կեռասը լավացնում է արյան շրջանառությունը։

4. Օգտակար է արտրիտի, ռեվմատիզմի դեպքում։

5. Լավացնում է մարսողությունը։

Blog Image

6. Կեռասը օգնում է մրսածության ժամանակ, պատրաստեք կեռասից սիրոպ, խմեք և արագ կբուժվեք։

7. Կարգավորում է արյան ճնշումը։