Կեռասը բացառիկ օգուտներ է բերում օրգանիզմին։ Հյութալի և քաղցր հատապտուղները գործնականում բացասական հատկություններ չունեն։
Մեկ բաժակ կեռասը պարունակում է 90 կալորիա, մանրաթելերի, սպիտակուցների և A և C վիտամինների մեծ պաշար: Ներկայացնում ենք կեռաս ուտելու 7 պատճառ:
1. Կեռասը բարելավում է ախորժակը, մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից։
2.Կեռասը հարուստ է վիտամին A-ով, C-ով և E-ով։
3. Կեռասը լավացնում է արյան շրջանառությունը։
4. Օգտակար է արտրիտի, ռեվմատիզմի դեպքում։
5. Լավացնում է մարսողությունը։
6. Կեռասը օգնում է մրսածության ժամանակ, պատրաստեք կեռասից սիրոպ, խմեք և արագ կբուժվեք։
7. Կարգավորում է արյան ճնշումը։