Չնայած օգտակարությանը, կեռասը նաև բացասական կողմ ունի։ Չնայած ցածր գլիկեմիկ ինդեքսին, մեծ քանակությամբ այս հատապտուղը կարող է հրահրել շաքարի և ինսուլինի աճ, հատկապես ինսուլինի դիմադրողականությամբ կամ 2-րդ տիպի շաքարախտով մարդկանց մոտ:
«Աղիքային բակտերիաների գերաճի համախտանիշի, գրգռված աղիքի համախտանիշի կամ գազերի հակման դեպքում կեռասը կարող է մեծացնել փքվածությունը ֆրուկտոզայի բարձր պարունակության պատճառով»,- ասել է բժիշկ Աննա Դիվինսկայան։
Ո՞ւմ համար է այն հակացուցված
- ծանր ինսուլինի դիմադրություն ունեցող մարդիկ;
- ածխաջրերի նյութափոխանակության խանգարումներ ունեցող մարդիկ;
- փքվածությամբ, գազերի ձևավորմամբ, գրգռված աղիքի համախտանիշով;
- 3 տարեկանից փոքր երեխաներ — կարող են առաջանալ աղեստամոքսային տրակտի սթրեսի ավելացում: