Գրեթե բոլորը սիրում են եգիպտացորեն, ուստի նրանք երբեք բաց չեն թողնում սեզոնը․ հենց հասկերը հասունանում են, անմիջապես եփում և ուտում են։ Հատկապես եգիպտացորենի մոլի սիրահարներին հաջողվում է նույնիսկ ձմռան համար եփած եգիպտացորեն սառեցնել։ Ինչպես ճիշտ եփել եգիպտացորենը և արդյոք անհրաժեշտ է աղ անել․ մենք պատմում ենք հյութալի և համեղ մթերքի բոլոր հիմնական գաղտնիքները:
Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել եգիպտացորենը
«Որքա՞ն եփել եգիպտացորեն» հարցին չկա մեկ պատասխան. ամեն ինչ կախված է բազմազանությունից, հասունության աստիճանից, բազմազանությունից, կոճի չափից և ինչպես եք այն պատրաստում:
Տերեւների մեջ մատղաշ եգիպտացորենը միջինում պետք է եփել 10-20 րոպե։ 10 րոպե հետո, ամեն 5 րոպեն մեկ պետք է ստուգել դրա պատրաստ լինելը՝ պատառաքաղով։ Եթե եգիպտացորենն արդեն հասունացել է, ապա եռացող ջրից հետո այն կարող է եփել մինչև 2 ժամ։
Ինչպես եփել եգիպտացորենը, որպեսզի այն փափուկ լինի
Նախքան եփելը, եգիպտացորենը լվացեք հոսող ջրի տակ և թրմեք կոճերը մեկ ժամով, այնպես որ հատիկներն ավելի փափուկ կլինեն։ Վերցրեք նույն չափի կոճղերը, այնպես որ դրանք հավասարապես եռան։
Եգիպտացորենը եփել հաստ պատերով ամանի մեջ, ամուր կափարիչով:
Գաղտնիքը՝ եգիպտացորենի համն ավելի նուրբ դարձնելու համար եռալիս ջրի մեջ մի քիչ շաքար լցրեք։ Եփելուց հետո ջուրը քամեք, եգիպտացորենով սպասքը փաթաթեք սրբիչով և թողեք 30-60 րոպե, որպեսզի այն ավելի հյութալի և բուրավետ դառնա։
Եգիպտացորենը եռացնելիս պե՞տք է ջուրը աղել:
Կարիք չկա. Եթե անմիջապես աղ լցնեք, եգիպտացորենը կպնդանա։ Ավելի լավ է արդեն եփած եգիպտացորենը աղով պատել կամ եփման ավարտից 5 րոպե առաջ։