Գաստրոէնտերոլոգ Սերգեյ Վյալովը նշել է, որ որոշ դեպքերում ձմերուկն ու սեխը կարող են բացասաբար ազդել առողջության վրա: Բժիշկը այս մասին գրել է իր Telegram ալիքում:

Վյալովը նշել է, որ զգայուն ստամոքս ունեցող մարդիկ պետք է զգուշորեն ուտեն սեխ և ձմերուկ: «Ձմերուկը կարող է այրոց առաջացնել, եթե այն պարունակում է շատ նիտրատներ կամ եթե այն թարմ չէ», - զգուշացրել է բժիշկը:

Blog Image

 

Բժշկի խոսքով՝ չհասած սեխի վտանգն այն է, որ այն կարող է գրգռել ստամոքս-աղիքային համակարգի լորձաթաղանթը: Բացի այդ, ձմերուկը պարունակում է շաքար, որի ավելցուկը վնասակար է: Եզրափակելով՝ Վյալովը հավելել է, որ չպետք է երկար ժամանակ կտրատած մրգերը թողնել, քանի որ դա միայն կմեծացնի դրանց բացասական ազդեցությունը ստամոքսի վրա: