Բրիտանացի սրտաբանները առաջարկել են խոլեստերինի մակարդակը պահպանելու պարզ միջոց։
Մոտավորապես ժամը 11-ին, երբ օրգանիզմը հատկապես զգայուն է արյան մեջ շաքարի և էներգիայի մակարդակի տատանումների նկատմամբ, բանան ուտելը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը։
Ինչո՞ւ բանան և այս ժամին։
Առավոտյան ժամը 11-ին արյան մեջ շաքարի և կալիումի մակարդակը բնականաբար նվազում է, ինչը շատերին ստիպում է սուրճ և քաղցրավենիք ուտել։ Նման խորտիկից հետո արյան մեջ շաքարի մակարդակը ավելի կտրուկ աճում է, ինչը կարող է քաշի ավելացման պատճառ դառնալ։
Սակայն սրտաբանները խորհուրդ են տալիս քաղցրավենիքը փոխարինել բանանով։ 20minutos-ը, հղում անելով բժիշկներին, գրում է, որ միրգը ապահովում է էներգիայի մեղմ պոռթկում, զսպում է ախորժակը և ավելի կշտացնող է, քան արագ սնունդը կամ աղանդերը։
Ավելին, բանանը հարուստ է կալիումով, որը օգնում է վերահսկել արյան ճնշումը և կանխում խոլեստերինի նստվածքները զարկերակների պատերին։ Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ օրական ընդամենը երկու բանան (մոտ 1 գ կալիում) կարող է նվազեցնել ինսուլտի և հիպերտոնիայի ռիսկը։

Ո՞վ չպետք է բանան ուտի։ Չնայած բանանը առողջ սնունդ է, կան ժամանակներ, երբ այն պետք է սահմանափակել կամ խուսափել դրանից.
շաքարային դիաբետով մարդիկ։
նրանք, ովքեր ճարպակալում կամ ավելորդ քաշ ունեն,
նրանք, ովքեր ունեն գրգռված աղիքի համախտանիշ և փքվածություն,
նրանք, ովքեր ունեն թրոմբոֆլեբիտ և երակների լայնացում,
նրանք, ովքեր ունեն քրոնիկ երիկամային հիվանդություն: