Բաղադրիչներ
Սուֆլեի համար՝ ձվի սպիտակուց – 6 հատ ժելատին – 25 գր ջուր – 75 մլ շաքարավազ – 100 գր կարագ – 120 գր խտացրած կաթ – 150 գր աղ կիտրոնի – 1/4 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք շոկոլադե բիսկվիթ ահա այս եղանակով: Բիսկվիթը 3 հավասար մասերի ենք բաժանում և մեկը 1.5-2 սմ հաստությամբ կտորների բաժանում:
Պատրաստում ենք սուֆլեն: Ժելատինը լցնում ենք ջրի մեջ, ավելացնում կիտրոնի աղի կեսն ու շաքարավազը, մարմանդ կրակին խառնում ենք և թողնում մի կողմի վրա: Կարագն ու խտացրած կաթը լավ հարում ենք: Սպիտակուցները շատ լավ հարում ենք և ավելացնում կիտրոնի աղի մյուս կեսը:
Սպիտակուցային զանգվածի մեջ զգուշությամբ լցնում ենք խտացրած կաթով, այնուհետև ժելատինով զանգվածը և խառնում ենք:
Բացվող ձևամանի մեջ դնում ենք առաջին բիսկվիթը:
Լցնում ենք սուֆլեի մի մասը և մի քանի րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
Սուֆլեի վրան շարում ենք կտրատած բիսկվիթները:
Այնուհետև լցնում ենք մնացած սուֆլեն ու դնում մյուս բիսկվիթը: Տորթը մի քանի ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
Ահա և վերջ:
Աղբյուր
Աղբյուրը ՝ http://entertrain.1in.am