Ունիվերսալ խմոր, որով կարող եք պատրաստել կարկանդակ, պիցցա, բուլկի, պիրոգ, կաթնահաց (պլյուշկա), լոռաբլիթ (վատրուշկա) և այլն: Խմորը կարող եք պահել ինչպես տաք տեղում, այնպես էլ սառնարանում: Սառնարանում կարող եք պահել 7 օր:
Ունենալով նման խմոր սառնարանում, ձեռքի տակ՝ նախաճաշի պատրաստությունն ավելի կհեշտանա, միշտ կունենաք համեղ թարմ ուտեստներ, իսկ ընտանիքը ձեզնից շատ գոհ կլինի:
Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակը
Խտացված թթխմորը լցրեք տաք կաթի մեջ: Ավելացրեք մարգարինը(սերուցքային կարագ), շաքարավազը, աղը, ձուն: Խառնել ամբողջը, մինչև դառնա միաձույլ: Քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրը և դնել զով տեղ: Եթե շտապ է պետք խմորը, ապա կարող եք այն դնլ տաք տեղ: Տրորելեկ անգամ մ: Հենց խմորը գա բաժանեք այն մասերի:
Եթե խմորը օգտագործելու եք քաղցրեղեն պատրաստելու համար, ապա կարող եք շաքարավազը մի փոքր ավելացնել:
Բարի ախորժակ