Ունիվերսալ խմոր, որով կարող եք պատրաստել կարկանդակ, պիցցա, բուլկի, պիրոգ, կաթնահաց (պլյուշկա), լոռաբլիթ (վատրուշկա) և այլն: Խմորը կարող եք պահել ինչպես տաք տեղում, այնպես էլ սառնարանում:  Սառնարանում կարող եք պահել 7 օր:

Ունենալով նման խմոր սառնարանում, ձեռքի տակ՝ նախաճաշի պատրաստությունն ավելի կհեշտանա,  միշտ կունենաք համեղ թարմ ուտեստներ, իսկ ընտանիքը ձեզնից շատ գոհ կլինի:

Բաղադրիչներ

Պատրաստման եղանակը

Խտացված թթխմորը լցրեք տաք կաթի մեջ: Ավելացրեք մարգարինը(սերուցքային կարագ), շաքարավազը, աղը, ձուն:  Խառնել ամբողջը, մինչև դառնա միաձույլ: Քիչ-քիչ ավելացնել ալյուրը և դնել զով տեղ: Եթե շտապ է պետք խմորը, ապա կարող եք այն դնլ տաք տեղ: Տրորելեկ անգամ մ:  Հենց խմորը գա բաժանեք այն մասերի:

Եթե խմորը օգտագործելու եք քաղցրեղեն պատրաստելու համար, ապա կարող եք շաքարավազը մի փոքր ավելացնել:

Բարի ախորժակ