ՓԱԽԼԱՎԱ » Երևանյան»
Այս փախլավան կարող եք պատրաստել տարբեր բաղադրատոմսերով պատրաստված շերտավոր խմորներից…..
Փախլավան պատրաստվում է շերտավոր խմորից 3 շերտով…..
խմորների մեջտեղում լցնում ենք միջուկը….
մեջտեղի մասում դրվող խմորը առանձին թխում ենք որ հում չմնա թխելուց հետո….
Տապակի չափով գրտնակում ենք խմորի մեկ գունդը….
լցնում ընկույզից միջուկը,,,,
հետո դնում ենք թխած խմորը…..
նորից լցնում միջուկը…….
և վերջում նորից գրտնակած խմորը…
Կտրում ենք ռոմբիկներով…..
Վրան հարած ձու ենք քսում. ու նոր դնում թխվելու …..
Թխում ենք 180%- ի տակ մինչև կարմրի…
Միջուկը
ընկույզ 400 գր +շաքարավազ 1 բաժակ +1 թեյի գդալ դարչին—200գր մեղր —