Article image
Անմահական համով այս ապուրը կդառնա ձեր ընտանիքի ամենասիրելի կերակուրը. մեկ անգամ պատրաստելուց հետո կրկին կցանկանաք վայելել

Անմահական համով այս ապուրը կդառնա ձեր ընտանիքի ամենասիրելի կերակուրը. մեկ անգամ պատրաստելուց հետո կրկին կցանկանաք վայելել

Բաղադրիչներ՝

Բրինձ-130 գր Սիսեռ-կես բաժակ Տավարի միս-300գր Սոխ-2 գլուխ Գազար-1 հատ Կարտոֆիլ-3 հատ Բուսայուղ-80 մլ Տոմատի մածուկ-2 ճ գդ Ռեհան, սամիթ Աղ Սև պղպեղ Թթվասեր

Պատրաստման եղանակը

Տավարի միսը կտրատել մանր խորանադրների և տապակել բուսայուղով մինչև դառնա ոսկեգույն: Ավելացնել կտրատած սոխը և քիչ տապակել և վրան ավելացնել տոմատի մածուկ և խառնել, ըստ ցանկության նաև կարելի է ավելացնել լոլիկ և բուլղարական պղպեղ: Գզարան ու կարտոֆիլը տապակել մեկից երկու րոպե, ավելացնել աղ: Ավելացնել թրջած սիսեռը՝ 1,5 լ ջրով: Եռալուն պես հանում ենք երեսի փրփուրը: Դնում ենք մարմանդ կրակի վրա և եփում մեկ ժամ 15 րոպե: Ավելացնում ենք բրինձը և եփում 12-15 րոպե+չոր ռեհան և սև պղպեղ: Ապուրը մատուցելուց ավելացնել կտրատված թարմ սամիթ և թաթարական կաթնամթերք (կատիկ) կամ փոխարինել թթվասերով:

Մանրամասները դիտեք տեսանյութում