Տնական համեղ կոզինախ։ Ես անգամ չէի էլ պատկերացնում, որ այն այսքան հեշտ է պատրաստվում։
Բաղադրիչներ՝
Մաքրած արևածաղկի սերմեր — 250 գրամ, շաքար— 250 գրամ, ջուր— 150 գրամ, 5 կաթիլ կիտրոնի հյութ։
Պատրաստման եղանակը՝
Լուծեք շաքարը 150 գրամ ջրի մեջ, ավելացրեք կիտրոնի հյութ կամ քացախ, եփեք մինչև մեղրանման զանգավծ ստանալը։ Այնուհետև ավելացրեք արևածաղկի սերմերը (լավ կլինի մի փոքր բոված) և եփեք մինչև պնդանա։
Ստացված զանգվածը դրեք էմալապատ շերտի կամ ջրով թրջված փայլաթիթեղի վրա։ Տարածել ամբողջ մակերեսով։
Ստացված շերտը տաք վիճակում կտրել շեղանկյունաձև կամ քառակուսի կտորների։ Չորացրեք, քանի դեռ չի ամրացել և կարելի է ուտել։ Ահա այսպես են պատրաստվում տնական կոզինախները։ Համեղ և բավականին հեշտ։