Շքեղ և ախորժելի աղցան «Նռնաքարե ապարանջան»
Անհրաժեշտ է
Բազուկ-2 հատ
Գլուխ սոխ- 1հատԿարտոֆիլ- 2 հատ
Գազար-2 հատ
Հավի կրծքամիս- 200գր.
Ձու- 2 հատ
Ընկույզ
Սխտոր-1-2 պճեղ
Մայոնեզ
Նուռ
Աղ
Սև պղպեղ
Պատրաստումը
Բանջարեղենը և ձվերը խաշել, մաքրել, անցկացնել քերիչով և լցնել առանձին ամանների մեջ: Մայոնեզին խառնել ճզմած սխտորը: Խաշած հավի կրծքամիսը խորանարդաձև կտրտել: Գլուխ սոխը մաքրել, մանր կտրտել և տապակել բուսայուղով:
Վերցնել այն ափսեն, որով պետք է մատուցվի աղցանը, մեջտեղում բաժակ դնել: Աղցանի շերտերը շարել բաժակի շուրջ, որպեսզի ապարանջանի ձև ստանա:
1-ին շերտ՝ կարտոֆիլ, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
2-րդ շերտ՝ բազուկի կեսը, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
3-րդ շերտ՝ գազար, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
4-րդ շերտ՝ քերած ընկույզ
5-րդ շերտ՝ հավի մսի կեսը, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
6-րդ շերտ՝ տապակած սոխ
7-րդ շերտ՝ ձու, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
8-րդ շերտ՝ հավի մսի մնացած մասը, աղ, պղպեղ մայոնեզ
9-րդ շերտ՝ բազուկի մնացած մասը, աղ, պղպեղ, մայոնեզ
Շերտերը դասավորելուց հետո, հանել բաժակը և աղցանի վրա մայոնեզ քսել: Մաքրել նուռը և հատիկները լցնել աղցանի վրա: Աղցանով ափսեն դնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և մի քանի ժամ պահել սառնարանում:
Բարի ախորժակ: